У столичному метро з’явиться 3G інтернет

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 17.01.2018 17:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28262

Київстар, lifecell і Vodafone домовилися про будівництво 3G-мережі в київському метрополітені та затвердили технічне завдання.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав президент "Київстар" Петро Чернишов.

"Оператори нарешті домовилися між собою і затвердили технічне завдання. Тепер залишилося провести тендер і вибрати підрядника для будівництва і обслуговування 3G-мережі в метро. І не тільки 3G - ми націлені на те, щоб запускати 4G в діапазоні 1800 МГц, якщо все складеться як треба", - написав Чернишов.

Нагадаємо, Київстар запускає Mobile ID, який надає можливість електронної ідентифікації особистості для отримання електронних послуг.

"З 27 грудня 2017 р. по 1 червня 2018 р. під час дослідної експлуатації Mobile ID обмежена група контрактних абонентів Київстар буде мати можливість випробовувати роботу сервісу до його комерційного запуску у 2-му кварталі наступного року, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у цей період буде досліджуватись безперебійність функціонування сервісу, його взаємодія з системами ДП "Національні інформаційні системи" та можливість абонентів здійснювати ідентифікацію особистості з використанням мобільного телефону та спеціальної SIM-картки.

На час дослідної експлуатації користувачам сервісу Mobile ID буде доступна можливість електронної ідентифікації для отримання послуг двох державних реєстрів: Держгеокадастру та он-лайн будинку юстиції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.