У Кремлі вважають, що фігурантів «кремлівського звіту» фактично назвали «ворогами США»

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 30.01.2018 16:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28304

У Кремлі вважають, що Вашингтон фігурантів «кремлівського звіту» фактично назвав «ворогами США».

«Де-факто все названі ворогами США. Якщо ви прочитаєте текст, заголовок цього документа, то це все робиться відповідно до закону про протидію ворогам США», – заявив речник президента Росії Дмітрій Пєсков, додавши, що опублікований документ потребує аналізу.

При цьому представник Кремля припустив, що сьогодні також дасть свою оцінку «кремлівському звіту» Владімір Путін.

«Я можу припустити, що запитання про цей список будуть задані президенту сьогодні на зустрічі з довіреними особами», – зауважив Пєсков.

Міністерство фінансів США 30 січня видало очікуваний документ із потенційними об’єктами можливих майбутніх санкцій США проти росіян, які мають тісні контакти з президентом Росії Путіним. Цей список раніше назвали у пресі «Кремлівським звітом». Він, зокрема, включає 114 високопосадовців Росії та 96 «олігархів» у відкритій частині звіту і ще не відому кількість у засекреченій.
Крім того, в засекреченій частині – також список російських державних і частково державних підприємств. Звіт був представлений Конгресові США, як того вимагає закон «Про протидію супротивникам Америки з допомогою санкцій» (CAATSA).

Повідомляється, що у звіт внесли керівництво адміністрації президента Росії, зокрема, голову адміністрації Антона Вайно, його заступника Алєксєя Громова, речника Путіна Дмітрія Пєскова, прем’єр-міністра Дмітрія Медвєдєва, міністра закордонних справ Росії Сєргєя Лаврова.

Серед фігурантів «списку олігархів» є російські бізнесмени Алішер Усманов, Роман Абрамович, Сулейман Керімов, засновник «Лабораторії Касперського» Євгєній Касперський, Пьотр Авен і Владімір Потанін, Аркадій і Боріс Ротенберги, Геннадій Тимченко та Олег Тиньков.

Повідомляється, що цей список не означає запровадження ніяких санкцій чи обмежень щодо цих осіб, за винятком тих, щодо кого обмеження були введені раніше.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.