У Росії зареєстрували технічних кандидатів на «виборах» Путіна

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 8.02.2018 14:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28335

Вісім кандидатів будуть у бюлетені для голосування на президентських виборах у Росії.

Список кандидатів остаточно затвердила Центральна виборча комісія країни 8 лютого.

Це – Сєргєй Бабурін, Павєл Грудінін, Владімір Жириновський, Владімір Путін, Ксєнія Собчак, Максім Сурайкін, Боріс Тітов і Григорій Явлінський.

Опозиціонер Алєксєй Навальний, якому заборонили брати участь у виборах через наявність судимості, назвав зазначених у бюлетені кандидатів «жалюгідними». Раніше політик закликав до бойкоту голосування

Вибори президента Росії призначені на 18 березня. Першим для участі в них зареєструвався лідер ЛДПР Владімір Жириновський, після нього – висунутий від КПРФ Павєл Грудінін. Обидва були звільнені від збору підписів як представники парламентських партій.

6 лютого ЦВК Росії зареєструвала кандидатом чинного президента Росії Владіміра Путіна. 7 лютого посвідчення кандидатів видали Сєргєю Бабуріну, який балотується від «Російського загальнонародного союзу», представнику «Партії Росту» Борісу Тітову і висуванцеві від партії «Яблуко» Григорієві Явлінському. Останніми були зареєстровані Ксєнія Собчак від партії «Громадянська ініціатива» і Максім Сурайкін від «Комуністів Росії».

Як очікують, уже в першому турі виборів, що призначений на 18 березня, зі значним відривом переможе 65-річний Владімір Путін. Фактично він керує Росією вже 18-й рік, із 31 грудня 1999-го, коли подав у відставку попередній президент Боріс Єльцин, – при цьому протягом 2008–2012 років із посади прем’єр-міністра Росії за президентства свого соратника Дмітрія Медвєдєва.

За словами оглядачів, у Кремлі непокояться лише про те, щоб перемога Путіна була якомога масштабнішою, а можливою перешкодою для цього вважають апатію виборців. Щоб подолати її, вибори призначили на 18 березня – саме той день, коли 2014 року Росія незаконно заявила про входження до неї українського Криму. Для цього ухвалили спеціальний закон, що уможливив перенести вибори якраз на цей день. Як вважають, це зробили для того, щоб іще більше наростити виборчі показники Путіна, для якого захоплення Криму виставляють як одне з його головних досягнень.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.