Разом із Тіллерсоном звільнили його заступника

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 13.03.2018 23:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28431

Білий дім у вівторок, 13 березня, звільнив заступника колишнього державного секретаря США з публічної дипломатії та зв’язків з громадськістю Стівена Голдштейна.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на офіційних осіб США.

Як зазнається, рішення було прийнято через заяву Голдштейна щодо обставин відправлення у відставку з поста глави Держдепу США Рекса Тіллерсона, яка суперечила версії, викладеної Білим домом.

Згідно з повідомленням, у заяві йшлося про те, що в Тіллерсона "були всі наміри залишатися" на посаді керівника зовнішньополітичного відомства США, що він домігся "відчутного прогресу щодо критично важливих питань національної безпеки".

Крім того, Голдштейна повідомив журналістам, що Тіллерсон не знав про своє звільнення, поки він не був попереджений про твіт Трампа.

Нагадаємо, 13 березня президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп звільнив з посади державного секретаря Рекса Тіллерсона. Згодом The New York Times повідомив, що Трамп звільнив главу Державного департаменту, ймовірно, через створення нової команди парламентерів з ядерної проблеми КНДР. Водночас зазначалося, що Трамп і Тіллерсон розійшлися в способах вирішення північнокорейської проблеми та низці інших важливих геополітичних питань, зокрема щодо ядерної угоди з Іраном.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.