Нідерланди та Австралія офіційно звинуватили Росію в катастрофі MH17

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 25.05.2018 12:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28693

Влада Австралії та Нідерландів офіційно звинуватила Росію в катастрофі літака рейсу MH17 у небі над Донбасом у липні 2014 року.

Голова Міжнародної слідчої групи Фред Вестербеке під час виступу. А на столі частини ракети російської установки «Бук», яка знищила «Боїнг» на Донбасі влітку 2014 року. Нідерланди, 24 травня 2018 року

Про це заявив міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок, повідомляє сайт уряду країни.

Порада безпеки Нідерландів в остаточній доповіді про обставини аварії літака назвав причиною катастрофи влучання в лайнер ракети класу «земля – повітря», випущеної з установки «Бук».

На військовій базі поблизу міста Утрехт (Нідерланди) міжнародна Спільна слідча група 24 травня представила проміжні результати своєї роботи. Слідчі встановили, що зенітно-ракетний комплекс «Бук», із якого збили пасажирський літак рейсу MH17, належав 53-й бригаді військ протиповітряної оборони Росії, базованій у місті Курськ.

Голова слідчої групи Фред Вестербеке зауважив, що все ще розслідують, чи сама бригада була активно залучена до збиття літака рейсу MH17 у 2014 році.

Літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс із Амстердама в Куала-Лумпур, збили над зоною збройного конфлікту на сході України 17 липня 2014 року. Загинули 298 людей – усі, хто перебував на борту.

Наприкінці вересня 2016 року міжнародна Спільна слідча група під керівництвом прокуратури Нідерландів оголосила перші попередні офіційні підсумки розслідування. У доповіді йдеться про те, що зенітно-ракетна установка «Бук», із якої збили «Боїнг», була доставлена на територію України з Росії. Місце пуску ракети – селище Первомайське, яке перебувало під контролем бойовиків, контрольованих Росією. До числа підозрюваних, згідно з доповіддю, входять близько 100 осіб.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.