У Кремлі, зрозуміло, розіграли здивування

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 30.05.2018 20:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28707

У Міністерстві закордонных справ Росії інсценування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка назвали «маскарадом».

«Те, що Бабченко живий, – найкраща новина. Завжди б так. Шкода, в інших випадках маскараду не вийшло. Те, що в історію був закладений пропагандистський ефект, очевидно», – написала речниця МЗС Росії Марія Захарова на своїй сторінці в Facebook.

Про вбивство у Києві російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка повідомили ввечері 29 травня. У поліції повідомили, що це сталося на вході до його квартири, куди він повертався з магазину. Бабченко отримав кілька пострілів у спину і помер у кареті «швидкої». Сьогодні стало відомо, що вбивство Бабченка є інсценуванням.

Слідчий комітет Росії відкрив кримінальне провадження через убивство російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка в Києві, а МЗС Росії закликало українську владу «докласти всіх зусиль до оперативного розслідування».

Журналіст залишив свою батьківщину в лютому 2017 року, мав можливість жити в Празі, але обрав роботу ведучим на кримськотатарському телеканалі ATR у Києві. Він пояснював рішення виїхати з Росії інформацією про можливість відкриття кримінального провадження щодо нього.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.