Підозрюваного у створенні терористичної мережі відправили за ґрати

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 31.05.2018 23:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28713

Шевченківський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави для Бориса Германа, підозрюваного в організації убивства російського журналіста Аркадія Бабченка.

Підозрюваний Борис Герман

Відповідне рішення суду оголосила слідчий суддя Вікторія Світлицька, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Суд ухвалив рішення… клопотання слідчих задовольнити і застосувати до підозрюваного Бориса Германа, 1967 року народження, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави», - сказала суддя.

За версією обвинувачення, Герман запропонував волонтеру Олексію Цимбалюку за вбивство Бабченка 30 тисяч доларів. Той попередньо погодився, але в той же день - 6 квітня - звернувся до правоохоронців. Замовник вбивства слідством поки що не встановлений.

Адвокат Германа Євген Солодко заявив, що вважає підозру і підстави для обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою необгрунтованими.

Як повідомлялося раніше, Бориса Германа підозрюють за ч.1 ст.14, ч.3 ст.27, ч.3 ст.258 КК України (в організації готування до терористичного акту, тобто до застосування зброї з метою порушення громадської безпеки, залякування населення, за попередньою змовою групою осіб, що призвело до загибелі людини).

Раніше повідомлялося, що 29 травня 41-річний журналіст Аркадій Бабченко був смертельно поранений у вівторок на порозі свого помешкання у Києві. За фактом убивства журналіста було відкрито кримінальне провадження.

У середу, 30 травня, з’ясувалося, що Бабченко живий. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах. Службою безпеки задокументовано, що для реалізації вбивства журналіста був завербований громадянин України Г., який отримав завдання знайти виконавця. Він запропонував своєму знайомому - колишньому учаснику АТО - за грошову винагороду у розмірі 30 тис. доларів здійснити вбивство Бабченка. Під час проведення спецоперації працівники спецслужби затримали у Києві організатора убивства журналіста.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.