Польоти цивільних дронів жорстко обмежили

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.06.2018 21:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28735

Державна авіаційна служба встановила для забезпечення безпеки польотів тимчасовий порядок використання повітряного простору України для дистанційно пілотованих повітряних суден (ДППС).

Про це повідомляє прес-служба ДАУ.

"Польоти ДППС (дистанційно пілотоване повітряне судно) масою до 2 кг включно виконуються без подання заявок на ВПП (використання повітряного простору - ред.), без отримання дозволів на ВПП, без інформування органів управління Повітряних Сил ЗС України та органів ОЦВС (об’єднана цивільно-військова система організації - ред.), органів Державної прикордонної служби України, органів ОПР (обслуговування повітряного руху - ред.) та відомчих органів УПР", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що польоти виконуються тільки вдень, без перетину державного кордону.

Також порядок забороняє літати над дорогами державного значення, промисловими зонами, місцями аварій та катастроф, установами виконання покарань та слідчими ізоляторами. А також над об’єктами під охороною, визначеними Міноборони, МВС, прикордонною службою, СБУ, Нацполіцією, Нацгвардією, УДО, іншими військовими та правоохоронними органами. Польоти заборонені в зонах поліцейських/антитерористичних/спеціальних операцій (крім задіяних в цих операціях), в зонах, визначених для забезпечення безпеки осіб, відносно яких здійснюється державна охорона.

Максимальна висота польоту має бути не вище 50 м над рівнем земної (водної) поверхні та тільки за умов візуальної видимості ДППС зовнішнім пілотом, а швидкість польоту не більше 160 км/год.

Зазначається, що відстань від зовнішнього пілота має бути в межах прямої видимості, але не далі ніж 500 м. Відстань до сторонніх осіб: не ближче 30 метрів, для осіб до 12 років – не ближче 50 метрів, для груп понад 12 осіб – не ближче 150 метрів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.