«Намничегонеизвестно». У Кремлі не в курсі, чому Денисову не пустили до політв’язнів

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 18.06.2018 21:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28751

Речник президента Росії Дмітрій Пєсков повідомив, що недопуск цього тижня українського омбудсмана в колонію до Олега Сенцова та Миколи Карпюка в Росії не означає зриву домовленостей, досягнутих між президентами Росії і України Владіміром Путіним та Петром Порошенком.

Про це Пєсков сказав під час прес-конференції 18 червня, передає проект Радіо Свобода Крим.Реалії. Він також додав, що причини, через які український омбудсман Людмила Денисова не змогла зустрітися з ув’язненим Олегом Сенцовим, йому не відомі.

«Я б так не ставив питання. Причини, за якими не змогли зустрітися, я не можу вам сформулювати, тому що це не наша компетенція. Здійснюється взаємодія російського омбудсмана Татьяни Москалькової і її української колеги Денисової, вони мають у своєму розпорядженні всю інформацію щодо того, з ким зустріч можлива, а з ким – неможлива», – заявив Пєсков.

Уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова повідомила 18 червня, що адміністрація СІЗО в Москві не дозволила їй зустрітися із засудженим українцем Романом Сущенком. 15 червня Денісова поїхала в колонію до Олега Сенцова, але її не пустили. Згодом українського омбудсмана також не пустили до Миколи Карпюка.

Раніше в червні під час телефонної розмови президент України Петро Порошенко і президент Росії Владімір Путін домовилися, що найближчим часом омбудсмени України і Росії Денісова і Москалькова відвідають українців і росіян, ув’язнених в обох країнах. 13 червня Денісова вирушила до Росії. Вона мала намір найперше відвідати в колонії на Ямалі Олега Сенцова, який голодує з 14 травня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.