Ситуація на фронті: активність росіян не зменшується

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.08.2018 20:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28873

Упродовж минулої доби, 06 серпня районі проведення операції Об’єднаних сил противник 30 разів відкривав вогонь по позиціях наших військ, у тому числі 4 рази із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Дещо знизилась активність противника на Луганському напрямку. Окупанти 3 рази обстріляли позиції Об’єднаних сил біля Кримського із гранатометів та стрілецької зброї. Втрат серед українських захисників на цьому напрямку немає.

На Світлодарському та Горлівському напрямках ворог проявляв незначну активність і вдавався до поодиноких обстрілів із застосуванням гранатометів та стрілецької зброї. Вогонь окупанти відкривали по наших позиціях в районах Луганського, Південного та Новгородського. Поряд із цим, ворожі найманці випустили 4 міни калібром 82 мм у бік захисників Новолуганського. Втрат серед наших захисників немає.

На Донецькому напрямку російські окупанти вели прицільний вогонь по позиціях наших військ в районах населених пунктів Мар’їнка, Авдіївка та Красногорівка. Противник здійснював обстріли із гранатометів та великокаліберних кулеметів. Найгарячіше на цьому напрямку було у районі Авдіївки, де в 19.40 окупанти застосували по наших захисниках міномети 120 та 82 мм та вели вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав легкі поранення. Також поранення зазнав один військовослужбовець в районі населенго пункту Мар’їнка. Для стабілізації ситуації та придушення вогневих засобів противника, Об’єднані сили вживали адекватних заходів.

На Маріупольському напрямку за минулу добу зафіксовано 15 випадків порушення встановленого перемир’я. Під ворожим вогнем з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї опинилися захисники Чермалика, Гнутового, Лебединського, Павлополя, Водяного та Широкиного. Поряд із цим, поблизу Гнутового противник застосував міномети калібром 120 мм. Чергові вогневі засоби та підрозділи Збройних Сил України на цьому напрямку залучалися до виконання заходів з примушення противника до припинення вогню. Внаслідок бойових дій поранення отримав один військовослужбовець Об’єднаних сил поблизу Лебединського.

Силами та засобами протиповітряної оборони Об’єднаних сил цілодобово здійснюється моніторинг повітряного простору. За минулу добу відмічено 4 випадки застосування противником БПЛА. Два з яких ідентифіковано як «Орлан-10» російського виробництва. Робота БПЛА противника була припинена засобами радіоелектронної боротьби.

Упродовж поточної доби бойовики російських окупаційних військ 7 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників біля Кримського, Малинового, Новозванівки, Троїцького, Лебединського та Широкиного. Важке озброєння не застосовувалося.

За даними розвідки одного окупанта знищено, чотири – дістали поранення.

Таким чином ситуація на лінії зіткнення залишалась контрольованою. Противник продовжує ігнорувати умови режиму припинення вогню та обстрілює наші позиції, у тому числі й із застосуванням забороненими Мінськими домовленостями озброєння. Відмічається збільшення напруження на Авдіївському напрямку, де противник активно застосовував міномети 120-го та 82-го калібру.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Об’єднані сили продовжують реалізовувати рішення Командувача Об’єднаних сил щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин, затримання осіб причетних до терористичної діяльності на території Донецької та Луганської областей.

Так працівники поліції Донеччини зі складу Об’єднаних сил виявили та вилучили у мешканця Слов’янська більше 6 кілограмів конопель. За попередніми даними, вартість вилученого наркопосіву на «чорному ринку» складає більше 100 тисяч гривень.

Співробітниками національної поліції України зі складу Об’єднаних сил за минулу добу із незаконного обігу вилучено: 2 гранати Ф-1 без запалів, 1 мінометна міна калібру 82 мм, 110 набоїв калібру 5,45, 131 гр. марихуани.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало більше 19 тисячі осіб та понад 2,5 тисячі транспортних засобів. 31 особі з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Вчора прикордонний наряд та представники Державної фіскальної служби зі складу Об’єднаних сил на КПВВ «Майорське» двічі виявляли та вилучали недійсні документи про реєстрацію транспортних засобів виданих у так званій «ДНР». Власників підроблених документів передано співробітникам поліції.

Минулої доби, від благодійних організацій, військовослужбовці Об’єднаних сил доставили медикаменти та ковдри у підрозділи, які несуть службу на підступах до Опитного та Пісків. Також українські військові забезпечили охорону і супровід представників міжнародної організації, які досліджували водні свердловини у районі селища Бердянське.

Таким чином ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.