Росія і її сили постійно перешкоджають роботі спостерігачів ОБСЄ на Донбасі

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 8.08.2018 12:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28874

Cпецпредставник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер заявляє, що Росія і підтримувані нею сили постійно перешкоджають роботі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі.

«Росія і її сили регулярно блокують спостерігачів ОБСЄ, порушуючи свої зобов’язання. Росія не хоче, аби у світі побачили, що вона створила гуманітарну, економічну та екологічну катастрофу на Донабсі. Настав час для миру в Україні», – написав Волкер в twitter.

Так Волкер відреагував на повідомлення ОБСЄ 3 серпня про те, що спостерігачів місії зупинили на в’їзді до непідконтрольного урядові Новоазовська.

У СММ ОБСЄ також заявили, що на непідконтрольній українській владі території Донеччини протягом минулого місяця свобода пересування спостерігачів обмежувалася приблизно 40 разів.

СММ ОБСЄ регулярно повідомляє про перешкоджання діяльності спостерігачів.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні почала свою роботу 21 березня 2014 року на підставі запиту від уряду України до ОБСЄ і консенсусного рішення всіх 57 країн-учасниць ОБСЄ. СMM – це неозброєна цивільна місія. Її основні завдання – це неупереджено і об’єктивно спостерігати й звітувати про ситуацію в Україні, а також сприяти діалогу між усіма сторонами конфлікту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.