Петиція на сайті Білого дому за звільнення Олега Сенцова набрала 100 тисяч голосів

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 6.09.2018 13:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28958

Розміщена на сайті адміністрації президента США Дональда Трампа петиція за звільнення засудженого в Росії українського кінорежисера Олега Сенцова набрала необхідне число голосів. Її підтримали понад 100 тисяч осіб.

Понад 100 тисяч осіб підписали розміщену на сайті Білого дому петицію з закликом врятувати ув’язненого в Росії українського кінорежисера Олега Сенцова. У четвер, 6 вересня, на 11:37 за київським часом її підтримали 101667 підписантів за необхідної мінімальної кількості в 100 тисяч осіб.

"Ми закликаємо наш уряд зайняти тверду позицію щодо цього питання та застосувати всі засоби, щоб вимагати негайного звільнення Олега Сенцова та інших українських політичних в’язнів у Росії", - зазначається в петиції.

Збір підписів під цієї петицією триває до 8 вересня. Останнім часом українцям було закрито доступ до голосування, повідомляє агенція новин "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, напередодні матері засудженого в РФ Олега Сенцова відмовили в розгляді клопотання про помилування її синачерез невідповідність поданої апеляції вимогам російського законодавства.

Сенцова затримали в Криму в 2014 році. В серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив його до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням в підготовці теракту. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських політичних в’язнів, яких утримують в РФ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.