ВПС США перехопили російські стратегічні бомбардувальники

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 14.09.2018 10:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28982

Пентагон протестує після того, як Військово-повітряні сили США перехопили два російські бомбардувальники над міжнародними водами на захід від американського штату Аляска.

Згідно з повідомленням, американські F-22 Raptor перехопили два стратегічні бомбардувальники Ту-95 («Ведмідь») у ніч на 13 вересня. Російські літаки не перетинали американський чи канадський кордон. Їх супроводжували, поки вони не покинули зону ідентифікації протиповітряної оборони Аляски.

У Пентагоні зазначили, що Ту-95 можуть перевозити ядерну зброю.

Інцидент трапився в час, коли в російському Сибіру відбуваються найбільші в історії країни військові навчання, у яких беруть участь близько 300 тисяч людей.

Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки заявляє, що політ російських літаків не виглядав «безпосередньою частиною [маневрів]». Водночас військові не виключають, що він міг бути пов’язаним із навчаннями.

Це вже не перший схожий випадок: 6 вересня два американські винищувачі F-22 перехопили поблизу Аляски пару російських стратегічних бомбардувальників Ту-95, які пролетіли над Північним Льодовитим океаном, Беринговим й Охотським морями.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.