США офіційно передадуть Україні патрульні катери

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 25.09.2018 22:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29011

Берегова охорона США планує передати два 33-метрові патрульні катери берегової охорони Україні на під час церемонії в четвер у Балтиморі, повідомляє CNN.

Обидва патрульні катери побудовані 40 років тому, здатні виходити в море при потужних штормах, і виконувати покладені на них завдання у складних умовах, вести вогонь.

На церемонії очікується присутність віце-адмірала Берегової охорони Майкла МакАллістера та президента України Петра Порошенка.

Як повідомляє "Радіо Свобода", такі катери Україні ще три роки тому висловили бажання подарувати США, але до України вони так і не потрапили.

Передача двох озброєних катерів Берегової охорони виникла у зв’язку зі зростанням напруги між Україною та Росією в Азовському морі протягом останніх тижнів. І Київ, і США звинувачують Москву у втручанні в українське судноплавство в регіоні.

«Сполучені Штати засуджують переслідування Росії щодо міжнародних перевезень в Азовському морі та Керченській протоці», – заявила речниця Державного департаменту Гедер Науерт у заяві наприкінці минулого місяця.

«З квітня Росія затримала сотні комерційних суден, і останніми тижнями зупинено щонайменше 16 комерційних кораблів, які намагалися дістати до українських портів», – додала вона.

Чиновник оборони США повідомив CNN, що патрульні катери Drummond і Cushing були придбані Україною з програми Excess Defense Articles.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.