Політв’язні Кремля. Коцтабірна медицина вважає нормальним стан Сенцова

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.09.2018 15:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29015

Омбудсман Людмила Денисова отримала відповідь на свій запит про стан здоров’я Олега Сенцова від Голови Ради при Президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Міхаїла Федотова.

Про це Денисова повідомила на своїй сторінці у Facebook.

За інформацією Федотова, 12 вересня було проведено консиліум лікарів Лабитнангської міської лікарні. Стан здоров’я Олега визначено ними як стабільний. До 3 жовтня заплановано проведення чергового консиліуму лікарів, щоб в подальшому оцінити стан здоров’я Олега і тактику його подальшого ведення.

Сьогодні Олег знаходиться під диспансерним наглядом через захворювання опорно-рухового апарату. Ще з 8 червня йому продовжують давати харчову суміш та проводити щоденну інфузійну терапію.

Окрім цієї інформації, на превеликий жаль, з РФ жодного підтверджуючого медичного документу мені не надано. Хоча я наполягаю на цьому вже давно. Офіційного висновку консиліуму лікарів немає.

"Я маю великі сумніви щодо достовірності наданої мені інформації і якості проведення медичного огляду. Оскільки в міській лікарні до нього з самого початку ставилися жахливо. Йому не надавали належної медичної допомоги і тиснули психологічно. Саме це було істинною причиною відмови Олега від послуг лікарів Лабитнангського медичного закладу".- пише Денисова.

"Сподіваюся, що найближчим часом РФ все ж надішле офіційні медичні документи про справжній стан здоров’я Олега". - зазначила вона.

Як повідомлялося раніше, 14 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українських політв’язнів. Він відмовляється припиняти голодування і лягати в лікарню попри погане самопочуття.

10 вересня стало відомо, що Сенцов написав заповіт на свою творчість на випадок смерті.

У помилуванні Сенцова російська влада відмовляє під приводом того, що засуджений сам повинен попросити про помилування. Цього Сенцов робити не збирається.

Верховна Рада висунула ув’язненого в Росії українця на Нобелівську премію миру.

Перед цим, 28 серпня, екс-президент Польщі Лех Валенса запропонував номінувати Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.