Пожежа на арсеналі. Спалаху передували чотири вибухи в різних місцях арсеналу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.10.2018 15:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29045

9 жовтня, близько 3.25 черговий частини повідомив про 4 вибухи на технічній території Арсеналу, внаслідок яких виникла пожежа.

Заступник начальника Генерального штабу генерал-майор Радіон Тимошенко

Про це повідомив заступник начальника Генерального штабу генерал-майор Радіон Тимошенко під час брифінгу щодо обстановки на 6-му Арсеналі Збройних Сил України, розташованому неподалік міста Ічня, Чернігівської області.

З метою гасіння пожежі начальник Арсеналу оперативно застосував штатний пожежний танк ГПМ-54.

На місце події негайно вибула оперативна група на чолі з начальником Генерального штабу — генералом армії України Віктором Муженком, яка організувала евакуацію військовослужбовців та цивільних осіб, що проживають на адміністративній території Арсеналу та долучилась до евакуації населення з прилеглих населених пунктів.

На даний час здійснюються заходи щодо проведення розвідки осередків пожежі з метою її локалізації та гасіння. До цього залучено як особовий склад та техніка Збройних Сил України, так і особовий склад та техніка Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

Також генерал-майор Тимошенко зазначив, що з метою розосередження, протягом останнього часу з Арсеналу вивезено близько 50 відсотків боєприпасів із майданчиків зберігання до захищених сховищ інших арсеналів та складів.

З метою нарощування спроможності щодо охорони даного арсеналу додатково до воєнізованої охорони арсенал був посилений штатним батальйоном охорони. Крім того, до штату введено кінологічну службу, а також технічні засоби для боротьби з БПЛА.

Для встановлення причин та наслідків надзвичайної події на місце прибули слідча оперативна група СБУ та група прокурорів військової прокуратури. Перевіряється кілька версій подій, зокрема Службою безпеки України — про можливість вчинення диверсії.

За даними оперативної групи Генерального штабу, за результатами опитування чатових встановлено, що пожежі передували чотири, майже одночасні, вибухи в різних місцях арсеналу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.