Пожежа на арсеналі. Інтенсивність вибухів зменшується

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.10.2018 11:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29048

Інтенсивність детонації боєприпасів зменшується.

«З ночі і станом на 09.00 годину ранку, сьогодні, 10 жовтня, інтенсивність вибухів значно знизилась, йде тенденція на покращення ситуації на території 6-го Арсеналу. Наразі фіксуються вибухи боєприпасів з періодичністю 1 вибух на 10 хвилин».

Про це з місця надзвичайної події повідомив начальник Управління комунікацій та преси Міністерства оборони України полковник Олексій Чернобай.

За його словами, значне зменшення вибухів та задимленості території Арсеналу дозволило оперативному штабу з ліквідації наслідків задіяти авіацію та аеророзвідку над місцем надзвичайної події.

Зокрема, оперативна група, яку очолює начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко та заступник Міністра оборони України генерал-лейтенант Ігор Павловський, здійснила обліт території 6-го Арсеналу та провела моніторинг осередків займання.

— Осередки займання пожежі локалізовано, здійснено аеророзвідку тих осередків, які залишились, і найближчим часом з метою їх гасіння буде застосовано пожежну авіацію ДСНС. Так як періодичність вибухів значно зменшилась, є можливість працювати пожежній авіації. Зокрема, була здійснена повітряна розвідка авіацією ДСНС над територією Арсеналу та аеророзвідка за допомогою БПЛА, — повідомив він.

До локалізації пожежі також залучена техніка підрозділів ЗС України. Зокрема, на місці події працюють інженерні машини розгородження (ІМР) та пожежні танки ГПМ-54. Завдяки злагодженій роботі на спеціальній техніці територія займання значно зменшилась.

Начальник Управління комунікацій та преси Міністерства оборони України полковник Олексій Чернобай повідомив, що на місці надзвичайної події спільно з представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста працюють групи групи цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України. Вони надають допомогу місцевому населенню — тим мешканцям, які залишились та літнім людям. Допомагають їх евакуювати, а також доставляють теплі речі та продуктові набори.

В населених пунктах, прилеглих до місця надзвичайної події, працюють патрулі Військової служби правопорядку у ЗС України з метою упередження можливих випадків мародерства, виявлення можливих залишків боєприпасів та проведення профілактики серед місцевого населення.

Полковник Олексій Чернобай підкреслив, що військовослужбовці ЗС України та інших військових формувань, які перебувають на місці надзвичайної події, працюватимуть й надалі до повної ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка сталася на 6-му Арсеналі.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.