«Простотуристы». Російські чекісти шукають винних у провалі операції з «зачистки» Скрипалів

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 30.10.2018 14:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29096

Співробітники Федеральної служби безпеки затримали працівника прикордонної служби, якого підозрюють в продажу інформації про поїздки «Руслана Боширова» і «Олександра Петрова», а також інших осіб.

Про це повідомляє російське інформаційне агентство «Росбалт».

Як повідомляють в агентстві з посиланням на свої джерела, ФСБ провела більше 60 обшуків у приватних детективів і тих, кого помічали в торгівлі інормацією з закритих баз даних. В результаті затримали працівника прикордонної служби в Північно-Західному регіоні та співробітника Федеральної податкової служби.

Джерело інформаційної агенції стверджує, що кримінальні провадження, порушені ФСБ, не пов’язані з розкриттям підозрюваних у справі отруєння Скрипалів, відомих як «Петров» і «Боширов».

Як повідомляють російські ЗМІ, прес-секретар президента Росії Дмітрій Пєсков не став коментувати повідомлення «Росбалту», заявивши, що не володіє інформацією.

Британське слідство ідентифікувало нападників на Сергія Скрипаля як «Олександра Петрова» і «Руслана Боширова». У Лондоні наголосили, що справжні імена підозрюваних можуть відрізнятися від тих, які наведені в їхніх паспортах.

Розслідувальна група Bellingcat виявила, що справжнє ім’я «Олександра Петрова» – Олександр Мішкін. За даними розслідувачів, він отримав медичну освіту в одній з військових академій і є співробітником російської військової розвідки. «Руслан Боширов», за даними розслідувачів – російський розвідник Анатолій Чепіга.

Сергія Скрипаля і його дочку Юлію отруїли в британському Солсбері 4 березня за допомогою нервово-паралітичної речовини «Новачок», розробка якого велася в Росії. Уряд Великої Британії поклав відповідальність за напад особисто на президента Росії Владіміра Путіна. Москва звинувачення відкидає.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.