Політв’язні Кремля. Адвокату не дозволили зустріч з Балухом

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 3.11.2018 15:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29109

Адвокат Дмітрій Дінзе та архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент не змогли відвідати засудженого в Криму українського активіста Володимира Балуха, через те що він перебуває на карантині в Керченській колонії №2.

Про це Радіо Свобода 2 листопада розповіла адвокат Ольга Дінзе.

«Вчора (1 листопада – ред.) Дмітрій Дінзе разом з архієпископом Климентом приїхали в Керченську колонію, щоб зустрітися з Володимиром (Балухом – ред.). Але їм це не вдалося, оскільки Володимир зараз перебуває в колонії на карантині. Зазвичай на карантині людина перебуває десять днів. Це певна процедура, де ув’язнені проходять медичне обстеження. Дінзе полетить до Балуха ще раз наступного тижня, щоб знову спробувати з ним зустрітися», – розповіла адвокат.

За словами заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, Володимира Балуха етапували у Керченську колонію в окупованому Криму.

На час етапування Балух вирішив тимчасово припинити голодування. За даними адвоката Дмітрія Дінзе, у Балуха після понад 200 днів голодування є підозра на виразку або панкреатит.

Перед цим підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом’якшив вирок засудженому до 5 років колонії Володимиру Балуху, засудивши його до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (це близько 4 тисяч гривень). Активіста засудили до такого тюремного терміну за сукупністю двох кримінальних справ.

Балух оголосив безстрокове голодування 19 березня 2018 року. Після місяця повної відмови від прийому їжі кримський архієпископ УПЦ КП Климент переконав Балуха вживати мінімальний набір продуктів (дві склянки вівсяного киселю, 50-70 грамів сухарів з чорного хліба і чай з медом), який підтримував «балансування на нульовій позначці».

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України, який знаходився на подвір’ї його будинку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.