Ситуація на фронті: найбільша активність ворога - у Приазов’ї

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 14.11.2018 20:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29139

Минулої доби, 13 листопада, в районі проведення операції Об’єднаних сил кількість обстрілів, у порівнянні з минулою добою, суттєво не змінилась.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

У порушення досягнутих домовленостей, противник продовжив застосування мінометів, з загальною витратою 10 мін.

Окупанти 8 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому, двічі–з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

Найбільша ворожа активність зафіксована на Приазов’ї, а ознаки до загострення спостерігалися на Луганському напрямку.

Вдень, поблизу Кримського, наші опорні пункти двічі піддалися вогневому впливу з мінометів калібру 82 мм. Для недопущення загибелі та травмування військовослужбовців Об’єднаних сил, підрозділи, що обороняються вживали адекватних заходів. Втрат серед наших захисників на Луганському напрямку не допущено.

На Попаснянському, Світлодарському і Горлівському напрямках противник вогневої активності не проявляв.Об’єднані сили посилили заходи розвідки та, у готовності до активних дій, продовжують удосконалення оборонних укріплень.

На Донецькому напрямку, зафіксовано один обстріл – у районі Красногорівки ворог застосував по позиціях наших оборонців гранатомети різних систем. Втрат немає.

На Маріупольському напрямку, попри невелику кількість обстрілів, зберігається напруження. Російсько-окупаційні війська, використовуючи гранатомети, обстріляли позиції Об’єднаних сил в районах населених пунктів Павлопіль, Водяне та Гнутове. Біля Чермалика фіксувався ворожий вогонь з озброєння БМП-1. ВідповідьОб’єднаних сил була адекватною. Втрат серед українських військовослужбовців на цьому напрямку не допущено.

Ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Протягом минулої доби кількість обстрілів залишилась на рівні попередньої. Застосування важкого озброєння фіксувалось лише на Луганському напрямку. Після сімнадцятої години ворог переніс вогневу активність на Приазов’я.

Від початку цієї доби, до 7.00, зафіксовано 2 обстріли позицій Об’єднаних сил. В районі Красногорівки окупанти вели вогонь зістанкових протитанкових гранатометів, а біля Кримського, окрім того, противник застосував міномети калібру 82 мм, великокаліберні кулемети та озброєння БМП. Внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не постраждав.

Протягом поточної доби, станом на 18-у годину, російські окупаційні війська 11 разів порушили режим припинення вогню.

Окупанти відкривали прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по позиціях Об’єднаних сил неподалік населених пунктів Піски, Новоселівка Друга, Красногорівка, Гранітне, Гнутове, Лебединське. Крім того, поблизу Старого Айдару, Кримського та хутора Вільний, противник застосував міномети калібру 82 мм.

Підрозділи, що обороняються, адекватно подавляли ворожий вогонь застосуванням відповідних вогневих засобів. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил не допущено.

Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів, зокрема й превентивних.

За уточненими даними розвідки, 13 листопада двох російських окупантів було знищено, ще п’ять загарбників - отримали поранення.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями Об’єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, для перевірки затримано 5 осіб, причетних до незаконних збройних формувань, виявлено 8 фактів незаконного обігу наркотичних засобів та 2 факти незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами. Також зафіксовано 26 адміністративних правопорушень.
Контрольні пункти в’їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

Вчора, об 11.00, за рішенням Командувача об’єднаних сил, з метою убезпечення громадян, які слідують в межах дорожнього коридору «Донецьк-Курахове», в КПВВ «Мар’їнка» вводився режим «Червоний».

Прикордонники Краматорського загону зі складу Об’єднаних сил, на відстані 100 метрів від контрольного посту «Мар’їнка», біля місця накопичення та очікування громадян, виявили нерозірвану артилерійську міну. Рух через лінію розмежування було припинено на мінімально необхідний для її знешкодження час. З 12.00 пропуск осіб та транспортних засобів в КПВВ «Мар’їнка» відновили.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало майже 18 тисяч осіб та близько 2-х тисяч транспортних засобів. Відмовлено в пропуску через лінію розмежування з різних причин 29-м особам. В ході здійснення контрольних заходів, виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму 31123 гривні. Виявлено два факти використання підроблених документів та один факт використання документів виданих окупаційною владою. Також, в КПВВ, виконано 67 доручень уповноважених державних органів.

Українська сторона СЦКК, спільно з СММ ОБСЕ, продовжує координацію та супроводження робіт з відновлення будинків жителів Мар’їнки. Також проведено супровід виконання ремонтних робіт ліній електропередач Петрівського водозабору,ремонтно-відновлювальних робіт на водогоні у Зайцевому та обстеження питного водогону на ділянці Горлівка-Торецьк.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.Суспільно-політична ситуація залишається стабільною.

Слава Україні!





 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.