Ситуація на фронті не змінилася

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.11.2018 22:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29147

16 листопада в районі проведення операції Об’єднаних сил кількість та інтенсивність ворожих обстрілів, у порівнянні з минулою добою,суттєво не зменшилась, також противник продовжив застосування важкого озброєння.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Всього зафіксовано 10 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об’єднаних сил. Противник 6 разів застосовував міномети різного калібру із загальною витратою 23 міни. Найбільш напруженою була ситуація на Попаснянському напрямку.

На Луганському і Горлівському напрямках противник вогневої активності не проявляв. Об’єднані сили посилили заходи розвідки та продовжують удосконалення оборонних укріплень.

На Попаснянському напрямку противник двічі вів вогонь з мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП-1, гранатометів та стрілецької зброї по позиціях Об’єднаних сил у районі хутора Вільний. Окрім того, в одному з випадків, фіксувався ворожий вогонь із зенітної установки ЗУ-23-2. В ході ведення бойових дій, жоден наш оборонець не постраждав.

На Світлодарському напрямку, протягом минулої доби, окупанти застосували міномети калібру 82 та 120 мм по позиціях Об’єднаних сил у районі Новолуганського, а гранатомети– неподалік Луганського. Підрозділи, що обороняються, діяли відповідно обстановки, втрат не допущено.

На Донецькому напрямку провокативні ворожі обстріли з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї фіксувалися в районах Мар’їнки та Красногорівки. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил не допущено.
Противник намагається підтримувати нестабільність на Маріупольському напрямку. Провокативний постріл з міномету калібру 82 мм зафіксовано неподалік Широкиного. Там же, двічі, ворог вів вогонь з великокаліберних кулеметів. Більш активно ворог застосовував зброю у районі Гнутового та Павлополя. Об’єднані сили подавляли ворожий вогонь наявними засобами. Внаслідок обстрілів жоден військовослужбовець Об’єднаних сил не постраждав.

Від початку цієї доби, ворог, із мінометів 82-го калібру, обстріляв опорні пункти у районі населених пунктів Новотошківське та Жолобок. Біля останнього зафіксовано застосування і мінометів калібру 120 мм. Окрім того, з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї загарбники вели вогонь по захисниках Гнутового. Під час бойових дій, 17 листопада, один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув.

Упродовж доби, станом на 18-у годину, російські окупаційні війська 7 разів порушили режим припинення вогню. При цьому, зафіксовано 6 випадків застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Ворог відкривав прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по позиціях Об’єднаних сил в районі Станиці Луганської, Жолобка, Новотошківського, Оріхового, хутора Вільний, Марїнки та Гнутового. Біля всіх цих населених пунктів, окрім Марїнки та Гнутового, ворог застосував міномети калібру 82 мм. А по позиціях наших військ у районі Жолобка противник здійснював вогневий вплив ще й з мінометів 120-го калібру.

Загалом ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Російсько-окупаційні війська продовжують зосереджувати вогневі зусилля на Попаснянському напрямку та Приазов’ї. Спроби відновлення бойових дій фіксуються поблизу населеного пункту Золоте-4 та у районі Світлодарської дуги.

Об’єднані сили продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, удосконалюють оборонні укріплення та ведуть активну розвідку. У всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів.

За уточненими даними розвідки, 16 листопада, двохокупантів було поранено.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями зі складу Об’єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 3-х осіб, причетних до незаконних збройних формувань та виявлено 42 адміністративних правопорушення.

Територіальними органами та підрозділами Національної поліції на території Донецької та Луганської областей розкрито:
- одне тяжке тілесне ушкодження;
- 4 крадіжки;
- 4 факти незаконного обігу наркотичних засобів.

Під час забезпечення публічного порядку припинено 721 адміністративне правопорушення. Також виявлено 312 адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху.

Із незаконного обігу, протягом минулої доби, вилученоартилерійський снаряд калібру 152 мм та 6 грамів наркотичних речовин.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад20 тисяч осіб та майже2,7 тисяч транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування з різних причин відмовлено 36-и особам. Також виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму майже 55 тисяч гривень. Виявлено один факт використання підроблених документів та один - документів, виданих окупаційною владою. Окрім того, виконано 73 доручення уповноважених державних органів.

Українською стороною Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, спільно з СММ ОБСЄ, здійснено координацію та супроводження виконання ремонтно-відновлювальних робітна шламонакопичувачах Торецького фенольного заводу в районі Залізного, у Мар’їнці продовжувалися роботи на дахах житлових будинків мешканців, які були пошкоджені внаслідок обстрілу окупантів, забезпечувався безпечний проїзд працівників робочої зміни до ДФС і назад. Також, триває ремонт на лініях електропередачі свердловин Петрівського водозабору на Луганщині.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції стабільна.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!





 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.