У НАТО думають, як зупинити агресію Росії

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 19.11.2018 21:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29152

Члени НАТО повинні розмістити додаткові сили на східному фланзі Альянсу.

Про це йдеться у звіті Парламентської асамблеї НАТО під назвою: “Посилення стримування НАТО на Сході”, підготовленому канадським сенатором Джозефом Дейтекстом, що є у розпорядженні Укрінформу.

“Розгортання додаткових наземних сил та обладнання на Сході залишається обов’язковим”, - наголошується у проекті звіту.

Автор звіту переконаний, що це дозволить суттєво скоротити час реагування на термінові ситуації. “Збільшення кількості особового складу та запасів озброєння суттєво скоротить час розгортання”, - зазначається у документі.

Членів НАТО також закликають збільшити інвестиції у військові засоби, спроможні зупинити агресивні дії РФ. “Союзники повинні інвестувати у обладнання для подолання й ослаблення засобів заборони доступу. Це передбачає вкладення у винищувачі 5-ого покоління (такі як F-35), системи створення перешкод, а також точні ракетні системи великої дальності, спроможні завдати удару й зупинити будь-яку спробу Росії послабити здатність союзників діяти усередині території Альянсу”, - наголошується у проекті звіту.

Як повідомлялося раніше, Парламентська асамблея НАТО нині триває у канадському Галіфаксі. Членам української делегації вдалося успішно провести кілька важливих правок до підсумкових документів, які будуть винесені на голосування сьогодні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.