Ситуація на фронті: без суттєвих змін

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.11.2018 19:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29170

Минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил найбільш напруженою ситуація залишалася на Попаснянському напрямку, де бойові дії точилися навколо населеного пункту Золоте-4 та хутора Вільний.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Всього, 22 листопада, окупанти 4 рази порушували режим припинення вогню, в тому числі й із застосуванням протитанкових керованих ракет.

На Луганському напрямку, збройні формування Російської Федерації відкрили вогонь із великокаліберних кулеметів на ділянці розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської. Очевидною метою чергової провокації окупантів є зрив мирного процесу та продовження використання зайнятих ними позицій у своїх підступних намірах.

На Попаснянському напрямку, противник не припиняє бойових дій неподалік хутора Вільного. Окупанти системно стріляють з житлових кварталів населеного пункту Золоте-5. Цього разу, прикриваючись мирними жителями та їхніми домівками, ворог вів прицільний вогонь з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. У ході бойових дій, втрат серед особового складу Об’єднаних сил та цивільних осіб не допущено.

Фіксується вогнева активність російських окупантів і на Світлодарському напрямку. Тут, в районі Луганського, ворог здійснив обстріл наших оборонних укріплень із великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Окрім того, для вогневого впливу, ворог використовував протитанкові керовані ракети. Підрозділи Об’єднаних сил діяли адекватно. Втрат серед українських військових немає.

Продовжуються обстріли наших оборонних укріплень на Маріупольському напрямку. Біля Павлополя окупанти застосовували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети і гранатомети. Ситуація на Приазов’ї залишається під контролем Об’єднаних сил - у ході бойових дій втрат особового складу не допущено.

Від початку поточної доби противник вів вогонь з гранатометів неподалік Березового. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.


Упродовж поточної доби, станом на 18.00, російські окупаційні війська 7 разів порушили режим припинення вогню.

Противник відкривав прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів по позиціях Об’єднаних сил в районах населених пунктів Кримське, Піски, Мар’їнка та Березове.

Неподалік Троїцького окупанти застосували по наших опорних пунктах міномети калібру 120 мм, гранатомети та протитанкові керовані ракети. Також у цьому районі фіксувалися постріли з ПТРД.

Внаслідок бойових дій, два військовослужбовці Об’єднаних сил зазнали поранень.

За даними звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 22 листопада 2018 року, ворог продовжує накопичення важкого озброєння, грубо порушуючи лінії відведення, встановлені Мінськими угодами.

Так, 20 листопада цього року, БПЛА СММ ОБСЄ дальнього радіуса дії зафіксував неподалік від Хрустального (колишній Красний Луч) 16 реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град». Крім того, на південний захід від Луганська, біля Садового, спостерігачі СММ зафіксували 8 одиниць таких же РСЗВ. А на схід від Донецька, неподалік Тернового бойовики переховують чотири 122 мм самохідні гаубиці 2С1 «Гвоздика».

Загалом, попри відносне затишшя, для дестабілізації ситуації та підтримання конфлікту, окупанти продовжують вести прицільні обстріли наших позицій. Ігноруючи будь-які мирні угоди та норми міжнародного гуманітарного права, збройні формування Російської Федерації стріляють і безпосередньо з житлових кварталів окупованих міст та селищ.

Об’єднані сили виконують бойові завдання у посиленому режимі, удосконалюють оборонні укріплення, ведуть активну розвідку. У всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров’я цивільного населення та військовослужбовців Збройних Сил України.

За уточненими даними розвідки, трьох бойовиків російських окупаційних військ минулої доби було поранено.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями зі складу Об’єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 6 осіб, причетних до незаконних збройних формувань, виявлено 29 адміністративних правопорушень.

Територіальними органами та підрозділами Національної поліції на території Донецької та Луганської областей розкрито:
- 19 крадіжок;
- 2 факт незаконного обігу зброї;
- 6 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Під час забезпечення публічного порядку припинено 690 адміністративних правопорушень. Також виявлено 322 адміністративних правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху.

Із незаконного обігу, протягом минулої доби, вилучено одну гранату РГД-5, чотири мінометні міни калібру 120 мм та 13 набоїв калібру 30 мм.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало майже 22 тисячі осіб та понад 2,6 тисячі транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, відмовлено 35-и особам. Також, виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму понад 111 тисяч гривень. Виявлено два факти використання підроблених документів та зафіксовано дві спроби надання неправомірної вигоди прикордонному наряду. Окрім того, в КПВВ, виконано 93 доручення уповноважених державних органів.

Українською стороною СЦКК, спільно з СММ ОБСЄ, забезпечено планові ремонтно-відновлювальні роботи на критичних об’єктах цивільної інфраструктури Донбасу, які зазнали ушкоджень внаслідок обстрілів з боку збройних формувань Російської Федерації.

Так, протягом 22 листопада, проведено аварійно-відновлювальні роботи на шламонакопичувачах Торецького фенольного заводу та роботи на лініях електропередачі свердловин Петрівського водозабору. В Авдіївці забезпечувався безпечний проїзд працівників робочої зміни до ДФС і назад.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції стабільна.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!





 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.