Українська розвідка доповідає про нарощування російських ЗС біля наших кордонів

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 27.11.2018 17:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29182

Російська Федерація розмістила вздовж кордону з Україною близько 500 бойових літаків.

Російські бомбардувальники Ту-22М

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький, передає Liga.net.

"На сьогодні вздовж кордонів України зосереджено близько 500 бойових літаків тактичної авіації, до 340 вертольотів армійської авіації, а також 25 батальйонно-тактичних груп РФ, здатних виконувати завдання на території України", – повідомив Скібіцький.

Він уточнив, що Росія стрімко нарощує чисельність угруповання авіації повітряно-космічних сил біля кордону з Україною. Від 2013 року РФ провела модернізацію і відновлення всієї аеродромної мережі, модернізацію та оновлення парку бойових літаків, а також розширила потенціал військової авіації вздовж кордону.

Зі слів Скібіцького, екіпажі цих бойових літаків беруть безпосередню участь у бойових діях на території Сирії: "Це свідчить про те, що екіпажі цих літаків готові до застосування армійської та тактичної авіації, а в окремих випадках – і дальньої авіації повітряно-космічних сил РФ проти нашої держави".

Він наголосив, що екіпажі також мають достатньо досвіду для застосування авіації, бомб, високоточної зброї – по цивільному населенню. А бойовий радіус літаків, розміщених уздовж кордону, дає змогу охопити всю територію України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.