Голова британської розвідки МІ6 застеріг Росію, назвавши її у числі ворогів Заходу

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 3.12.2018 18:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29203

Керівник британської служби закордонної розвідки МІ6 Алекс Янґер сказав, що Росія увійшла ряд ворогів, які вважають себе у стані “постійного протистояння” із Заходом.

Алекс Янґер очолив МІ6 2014 року

“Я повинен наголосити, що хоча російська держава намагається нас дестабілізувати, ми не прагнемо дестабілізувати Росію. Ми не шукаємо загострення”, - сказав він, виступаючи у понеділок перед студентами Університету Сент Ендрюс у Шотландії.

"Якщо ми побачимо зміни в російській поведінці, ми відреагуємо позитивно", - додав Алекс Янґер.

Але голова MI6 застеріг, щоб Росія “чи будь-яка інша держава з намірами підірвати наш спосіб життя, не недооцінювала нашу рішучість, або можливості, які є у нас, чи у наших союзників”.

Це лише другий великий публічний виступ Янґера з часу його призначення на посаду 2014 року.

Значна частина промови була пов’язана з Росією з огляду на застосування нервово-паралітичної отрути у спробі вбивства Сергія Скрипаля в містечку Солсбері у березні.

“Російська держава застосувала хімічну зброю військового зразка на території Великої Британії”, - підкреслив Алекс Янґер.

Посадовець наголосив: “Ми маємо намір підвести російську державу до висновку, що які б вигоди вона не вбачала у таких діях, вони не варті ризику”.

Янґер, який колись навчався в Університеті Сент Ендрюс, закликав студентів подумати над можливістю вступу на службу в MI6.

Минулого місяця командувач британської армії генерал Марк Кардетон-Сміт також наголосив на ворожості Москви і висловив думку, що Росія становить “безперечно” більшу загрозу, ніж діяльність терористичного угруповання “Ісламська держава”.

“Росія здійснює систематичні намагання шукати й використовувати вразливі місця Заходу особливо у нетрадиційних способах ведення війни: у кіберпросторі, в космосі, під морськими водами”, - сказав генерал британській газеті Telegraph.

Кілька місяців тому керівник іншої британської розвідслужби, GCHQ, оцінюючи ситуацію внаслідок нападу в Солсбері, назвав Москву реальною і активною загрозою для інших країн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.