Ситуація на фронті: мінометні обстріли не припиняються

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.02.2019 22:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29409

Порівняно з минулою добою, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил, суттєвих змін не зазнала.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Російські окупанти дев’ять разів обстріляли позиції наших військ. З них три рази противник застосував міномети калібру 120 та 82 мм, які заборонені Мінськими домовленостями.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" обстріли позицій наших захисників велися:

в районі міста АВДІЇВКА, з тимчасово окупованого села СПАРТАК – з мінометів калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів;

в районі населеного пункту ОПИТНЕ, також з території тимчасово окупованого населеного пункту СПАРТАК – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
поблизу села ГНУТОВЕ, з тимчасово окупованого села ПІКУЗИ –з мінометів калібру 82 мм;
біля міста КРАСНОГОРІВКА, з території ШАХТИ АБАКУМОВА – зі стрілецької зброї.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник обстріляв наші позиції:

поблизу селища ПІВДЕННЕ, з ШАХТИ ГАГАРІНА, один обстріл зафіксовано з мінометів калібру 82 мм та стрілецької зброї, і другий – з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та також стрілецької зброї;

в районі села КРИМСЬКЕ, з тимчасово окупованого села ЖОЛОБОК – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї;

в районі населеного пункту СТАРИЙ АЙДАР, з тимчасово окупованого районного центру СЛОВ’ЯНОСЕРБСЬК – з великокаліберних кулеметів;

біля населеного пункту СВІТЛОДАРСЬК, з території тимчасово окупованого селища ЛОЗОВЕ – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В ході бойових дій втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

На зухвалі обстріли російських окупантів та їх найманців, українські захисники миттєво відповідали вогнем у бік противника, не даючи йому жодних шансів.

За даними розвідки, 10 лютого, одного окупанта знищено та двох поранено.

Підрозділи Об’єднаних сил продовжують мужньо виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках злочинних дій противника вживають невідкладних заходів з метою збереження життя військовослужбовців Об’єднаних сил та мирного населення.

Засобами радіоелектронної боротьби підрозділів Об’єднаних сил двічі подавлено намагання противника застосувати безпілотні літальні апарати.

Протягом поточної доби, у період з 00.00 до 18.00, противник обстріляв позиції наших військ дев’ять разів, у тому числі п’ять разів – із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти обстріляли позиції наших захисників:

двічі, з мінометів калібру 120 та 82 мм – в районі населеного пункту ГНУТОВЕ;

зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – біля населеного пункту ПАВЛОПІЛЬ;

двічі, з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу селища ПІСКИ. Також опорний пункт підрозділу наших військ в районі населеного пункту ПІСКИ був обстріляний з мінометів 120-го калібру.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник двічі обстріляв із мінометів калібру 82 мм українських захисників у районі селища НОВОТОШКІВСЬКЕ та з ручних і автоматичних станкових гранатометів, а також із великокаліберних кулеметів – позиції наших військових поблизу населеного пункту ХУТІР ВІЛЬНИЙ.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

Підрозділи, що обороняються, у відповідь подавляли ворожий вогонь шляхом застосування чергових вогневих засобів.

Втрати противника уточнюються.

Криміногенна ситуація в районі операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Згідно з рішенням Командувача Об’єднаних сил у визначених районах та населених пунктах продовжуються фільтраційні заходи, підтримуються на належному рівні заходи контрольно-перепускного режиму, здійснюється забезпечення громадської безпеки та недопущення незаконного переміщення товарів, зброї та боєприпасів.

Протягом минулої доби представниками Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил припинено 164 правопорушення адміністративного характеру. Зокрема, протягом доби 10 лютого, було доставлено до відділів поліції 6 громадян, яким інкримінують зв’язки із збройними формуваннями Російської Федерації на території Донецької та Луганської областей.

Територіальними органами і підрозділами Національної поліції, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах на території Донецької та Луганської областей розкрито:
- вбивство – 1;
- хуліганство – 1;
- грабіж – 2;
- крадіжки – 6;
- фактів незаконного обігу зброї та боєприпасів – 1;
- фактів незаконного обігу наркотичних засобів – 5.

Із незаконного обігу вилучено 29 набоїв калібру 5,45 мм.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду протягом доби працювали у штатному режимі.

На підконтрольну Україні територію та у зворотному напрямку прослідувало 28 з половиною тисяч осіб та понад три з половиною тисячі транспортних засобів. У пропуску через КПВВ з різних причин, відмовлено 10 особам.

Особовим складом КПВВ виконано 64 доручення уповноважених державних органів.

Сума контрабанди протягом минулої доби, яка була виявлена представниками Державної прикордонної служби спільно зі співробітниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил склала понад 30 тисяч гривень.

Військовослужбовці Об’єднаних сил 10 лютого в повному обсязі забезпечили безпеку робіт на Донецькій фільтрувальній станції та проїзд працівників робочої зміни до ДФС та в зворотному напрямку.

Впродовж 10 лютого підрозділами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил доставлено благодійну допомогу малозабезпеченим верстам населення в населених пунктах СТАНИЦЯ ЛУГАНСЬКА, КРИНИЧНЕ, РОТИ, ВОЗДВИЖЕНКА та МАРІУПОЛЬ. Крім того, виконані заходи протимінної безпеки та ремонтно-відновлювальні роботи на двох об’єктах критичної інфраструктури.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається контрольованою.

Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Українське суспільство може бути впевнене, що українські військові гідно захистять суверенітет і незалежність України та її громадян.

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.