Відлуння сенсації. ФСБ вирахувало контрабандистів, які продавали українцям запчастини до бойової техніки

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 13.03.2019 21:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29514

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що російська Федеральна служба безпеки тиждень тому перекрила всі відомі українській стороні схеми постачання комплектуючих до оборонно-промислового комплексу.

Про це Луценко заявив 13 березня на засіданні Тимчасової слідчої комісії щодо розкрадання в ЗСУ.

"ФСБ минулого тижня перекрила всі, принаймні, відомі нам схеми перевозок", - сказав Луценко.

За його словами, всі новітні українські ракети середнього радіусу дальності виготовили за рахунок того, що Укроборонпром закупив у подібній схемі частину необхідних деталей.

Він додав, що не знає іншого шляху Оборонпрому, адже йдеться про унікальні вузли і деталі налагодити виробництво яких, навіть в радянському союзі, доводилося десятки років.

Луценко розповів, що слідство дізналося про схему розкрадань, яку налагодив Ігор Гладковський, Віталій Жуков та Андрій Рогоза, коли Рогозу піймали на шахрайстві на майже 20 мільйонів гривень.

Зокрема, у нього вилучили телефон, де й знаходилася інформація про розкрадання та торгівлю контрабандою.

25 лютого видання "Bihus.info" оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення президента Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері. Нібито син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор організував постачання з РФ контрабандних деталей для військової техніки втридорога.

Після того 27 лютого генпрокурор Юрій Луценко підтвердив, що частину деталей для військової техніки Україна отримує контрабандою з Російської Федерації.
Президент звільнив Гладковського-старшого з Ради безпеки й оборони України, хоча ні він, ні його син провину не визнають.

4 березня журналісти оприлюднили ще одну серію розслідування. У ній стверджувалося, що Олег Гладковський особисто щонайменше один раз отримував "відкат" з розкрадання в оборонному комплексі у розмірі 30 тисяч доларів.

11 березня в опублікованій останній серії розслідування "Bihus.info" йшлося про те, що слідчі органи (ГПУ, Військова прокуратура, СБУ, ДФС і НАБУ), які мали б розслідувати розкрадання на оборонці, знали про нього і закривали справи за хабарі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.