Росія повністю припинила співробітництво з НАТО

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 15.04.2019 21:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29620

Співпраця Росії та НАТО з воєнних та цивільних питань «повністю припинена».

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Росії Алєксандр Грушко.

За його словами, в цьому винен Північноатлантичний союз, який «відмовився від позитивного порядку денного» у відносинах з Москвою. Нинішню ситуацію Грушко порівняв з холодною війною, але при цьому зазначив, що «поточна криза в стосунках Росії і НАТО є найтривалішою в історії».

Російський дипломат зазначив, що «всі розсудливі люди» сподіваються на те, що збройного конфлікту між Росією і НАТО не відбудеться. Він при цьому не виключив ризик «ненавмисних інцидентів», які можуть виникнути через «неправильно трактовані наміри».

Командувач військами НАТО в Європі американський генерал Кертіс Скапаротті, який незабаром покине свій пост, напередодні заявив, що комунікація між Росією і Північноатлантичним союзом зараз чи не гірша, ніж за часів холодної війни. «У той час ми розуміли сигнали один одного, ми розмовляли, – сказав він. – Я стурбований тим, що ми сьогодні не цілком добре розуміємо ці сигнали». Він зазначив, що за кілька років всього двічі розмовляв з начальником Генштабу Збройних сил Росії Валєрієм Герасимовим.

Союз НАТО заморозив контакти з Росією в 2014 році після анексії Криму і початку воєнних дій на сході України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.