Політв’язні Кремля. Стан трьох поранених моряків досі викликає занепокоєння

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 10.05.2019 20:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29699

Стан трьох поранених українських військовополонених моряків досі викликає занепокоєння – про це повідомив російський адвокат Ніколай Полозов на брифінгу в Гамбурзі.

Російський адвокат політв’язнів українських моряків Ніколай Полозов

Полозов сказав, що стан більшості моряків задовільний, у період між святами їх відвідали українські консули та адвокати.

«У нас досі викликає занепокоєння стан здоров’я поранених військовополонених: Андрія Ейдера, Андрія Артеменка і Василя Сороки. У Василя Сороки зняли гіпс з руки, але функція руки так і не відновилася. В умовах слідчого ізолятора йому не дають належної реабілітації. Крім того, ми наполягаємо, щоб у відношенні двох інших поранених військовополонених було проведено додаткове незалежне медичне обстеження, оскільки у них залишаються не витягнуті осколки в тілах», – розповів Полозов.

Він додав, що до моряків не допускають українських медиків.

У Гамбурзі 10 травня відбулися слухання Міжнародного трибуналу з морського права у справі захоплених Росією українських моряків.

25 листопада 2018 року у Азовському морі прикордонники та співробітники ФСБ Росії вчинили силове захоплення із застосуванням зброї трьох українських військових кораблів та членів їхніх екіпажів. Кілька моряків при цьому отримали поранення. Росія звинуватила 24-х українських моряків у нібито незаконному перетині кордону Росії.

Київ вважає те, що сталося, актом агресії, а моряків називає військовополоненими. Позицію України підтримали США, НАТО і Євросоюз. ООН визнала захоплених моряків військовополоненими.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.