Ракетний катер «Прилуки» та гідрографічне судно «Echo» провели навчання в Чорному морі

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 13.05.2019 13:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29701

Ракетний катер «Прилуки» провів низку тренувань в акваторії Чорного моря з кораблем «Echo» Королівського Військово-Морського Флоту Великої Британії.

Про це повідомила інформагенція Міноборони України.

У ході спільного тренування український ракетний катер і британський корабель виконали завдання з тактичного маневрування, навчання з протиповітряної оборони, а також провели тренування зі зв’язку у відповідності до стандартів НАТО. Окрім цього, до тренувань залучався гелікоптер морської авіаційної бригади. Зокрема, морський багатоцільовий вертоліт Мі-14 виконував завдання щодо висвітлення надводної обстановки в районі тренувань. Також разом із кораблями відпрацьовував дії в ході пошуково-рятувальної операції та подальшої евакуації постраждалого.

— Сьогодні перед нами стояла задача підняти з борту британського корабля потерпілого. Вважаю, що відпрацювали на відмінно. Особливістю роботи на такому невеличкому майданчику є те, що гелікоптер має дуже близько підійти до різних надбудов та антен корабля, і розрахувати так щоб ніщо не зачепити, а для нас, рятівників — вийти з борту гелікоптера і надати допомогу є справою звичайною та буденною. Нічого надзвичайного, — прокоментував інструктор-рятувальник парашутно-десантної групи старший сержант Сергій Картель.

Кожен візит кораблів НАТО до Одеси, це можливість для отримання додаткових знань і вдосконалення навичок взаємодії з нашими іноземними колегами. Слід зазначити, що подібні навчання є черговим кроком на шляху поглиблення співробітництва флотів двох країн і підвищення рівня взаємосумісності, метою якої є зміцнення стабільності і безпеки у Чорноморському регіоні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.