Київ назвав ганебним рішення міністрів Ради Європи щодо Росії

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 17.05.2019 17:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29725

Постійний представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба різко розкритикував рішення Комітету міністрів Ради Європи про участь Росії в діяльності організації.

Постійний представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба вважає ганебним рішення Комітету міністрів Ради Європи про право всіх членів РЄ брати участь в її роботі при сплаті членських внесків. "Це суперечливе за змістом і ганебне за контекстом рішення. Консенсусу до нього в Комітеті міністрів немає. Боротьба триватиме в ПАРЄ на рівні депутатів", - заявив Кулеба в п’ятницю, 17 травня, на своїй сторінці в Twitter.

Також негативно це рішення оцінює й міністерство закордонних справ України, наголошуючи, що українська делегація на чолі із заступником міністра закордонних справ Сергієм Кислицею голосувала проти його ухвалення. Згідно з ухваленим рішенням, міністри зазначили, що всі держави-члени РЄ повинні мати право на рівних умовах брати участь у Комітеті міністрів і Парламентській асамблеї та що сплата членських внесків - це один з основних обов’язків членів РЄ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.