Чтобывседрожали. Путін поставив завдання: створити лазерну зброю

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 17.05.2019 18:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29726

Президент РФ Владімір Путін заявив про необхідність створення лазерної зброї, яка ще недавно зустрічалася в фантастичних оповіданнях і яка повинна зробити російську армію №1 у ХХI столітті.

Про це він сказав на нараді з керівництвом Міноборони Росії і керівниками підприємств оборонного комплексу, передає ТАСС.

"Обговоримо роботу над системами лазерного зброї з використанням вітчизняної оптики і високочутливої ​​оптоелектроніки, включаючи типи зброї, які ще недавно, якщо по-чесному сказати, ми це розуміємо, зустрічалися тільки в фантастичних оповіданнях, - сказав Путін.

Він додав, що має на увазі бойові лазерні комплекси тактичного рівня.

За його словами, своєчасна реалізація таких видів зброї вкрай важлива, тому що саме вони в найближчі десятиліття, "практично на все ХХI століття" визначать бойовий потенціал російської армії і флоту.

Також Путін наголосив на необхідності реалізації програми "Перспективна морська електроенергетика" і підкреслив, що усі ці напрацювання будуть використані.

Крім того він доручив розглянути результати військовий експлуатації новітньої техніки, включаючи лазерну зброю "Пересвєт" і гіперзвукової комплекс "Кинджал".

У грудні 2018 року президент РФ Владімір Путін заявив, що Росія має новітню зброю, аналогів якого немає в світі, і яке змусить задуматися тих, хто "звик до мілітаристської риториці".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.