Помпео та Меркель обговорили Україну, протидію агресії Росії

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 2.06.2019 10:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29778

Протидія агресії Росії та підтримка України увійшли до кола “ключових спільних пріоритетів” США та Німеччини, які обговорили у п’ятницю державний секретар Сполучених штатів Майк Помпео та канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Про це повідомляє сайт Державного департаменту США.

Сайт Держдепу США також відзначає, що Помпео та Меркель обговорили загрозу з боку Ірану американським інтересам на Близькому Сході, необхідність протидії ракетній активності Ірану та його агресії у регіоні. Темами обговорення також стали спільні зусилля країн щодо політичного вирішення конфлікту в Афганістані.

Як повідомлялося раніше, Держсекретар США Майк Помпео та міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас обговорили ситуацію в Україні одразу після повернення німецького очільника дипломатичного відомства з Київа.

"У світлі практики російської збройної агресії, - заявив Помпео, - сподіваємось, що німецький уряд зробить кроки домовлені в рамках Уельської домовленості зі зміцнення підтримки НАТО"- сказав Помпео на брифінгу, після переговорів.

"Багато конфліктів та викликів, які постають перед нами, можуть бути вирішені лише в координації та співпраці з нашими американськими друзями і ми маємо намір так робити", - наголосив Маас.

"Це справедливо стосовно України", - додав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.