Бездипломатии. Путін вже диктує Зеленському, які укази треба скасувати

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 5.07.2019 14:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29884

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Мінські угоди вимагають повного відновлення відносин між Донбасом і Україною.

Але для цього, за його словами, необхідно "скасувати указ колишнього президента Порошенка, який організував блокаду регіону".

Про це він сказав під час зустрічі з прем’єр-міністром Італії Джузеппе Конте, передають "РИА Новости".

"Не можна весь час вимагати від Росії виконання, скажімо, тих же Мінських угод в тій частині, яка від нас взагалі ніяк не залежить", – заявив Путін.

"Мінські угоди вимагають, наприклад, повного відновлення економічних відносин Донбасу і України", – додав він.

Потрібно, перш за все, скасувати указ колишнього президента Порошенка про цю блокаду. Він же прямо суперечить Мінським угодам", – наполягає російський президент.

Як повідомлялося, другий президент України, представник країни в ТКГ Леонід Кучма заявив про необхідність прописати в нових домовленостях про "режим тиші" в зоні збройного конфлікту норму "не стріляти у відповідь".

Він також заявляв, що Донбас не знаходиться в економічній блокаді, є лише затверджене РНБО тимчасове обмеження на переміщення товарів.

Згодом він додав, що Рада національної безпеки і оборони може переглянути торгівельні обмеження по відношенню до ОРДЛО тільки після повернення українських активів в українське правове поле.

Пізніше спецпредставник ОБСЄ в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на сході України Мартін Сайдік заявив, що питання про зняття економічної блокади з окупованих територій Донбасу на засіданні в Мінську підняли представники ОРДЛО.

Від "Аратти": згідно з інформацією штабу ООС, щоденно через пункти пропуску на територію ОРДЛО і з території, окупованої російськими військами в Україну, переміщуються тисячі транспортних засобів, включаючи вантажні, і громадян. Наразі існують лише обмеження ввезення на окуповану територію окремих товарів. І цей список суттєво поступається переліку товарів, заборонених для ввезення з України на територію РФ. То де блокада?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.