NEWSONE скасував скандальний проект

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.07.2019 17:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29893

Телеканал NEWSONE повідомив, що скандальний проект телемосту з російськими пропагандистами скасовано.

Про це повідомила прес-служба телеканалу.

"Наша спроба організувати майданчик для обговорення неполітичних питань силами звичайних людей, які ніколи не ставили під сумнів територіальну цілісність України, без політиків і одіозних пропагандистів, привела до того, що протягом останнього часу низкою політичних партій щодо нашого телеканалу була розпочата масована інформаційна атака". - говориться у заяві телеканалу.

"Інформаційною атакою" керівництво телеканалу називає звернення президента України, реакцію на провокацію українських органів влади, заяви політичних партій тощо.

"У хід пішли заяви про акції протесту біля каналу, а з учорашнього вечора - і прямі погрози фізичної розправи стосовно журналістів і їх близьких". - завили на телеканалі.

А що, власне, поганого в тому, що громадяни відкрито, в межах правових норм, висловлюють своє ставлення до тих чи інших телевізійних проектів? На жаль керівництво телеканалу не пояснило, чому телеглядачам забороняється відкрито висловлювати свою думку стосовно їхньої продукції.

Більш того, в заяві чітко наголошується, що проект неполітичний, що насправді не відповідає дійсності. Адже, Росія - держава, яка вчинила агресію проти України, анексувала Крим і захопила з застосуванням армії частину Луганської і Донецької областей та продовжує позиційну війну на Донбасі.

І це прямо підтверджується текстом заяви: "Ми вважаємо, що людське життя є головною і абсолютною цінністю, і тому питання припинення війни, встановлення миру і повернення українських полонених додому повинні бути головним питанням для обговорення всіма українськими ЗМІ. Хіба повинні журналісти, які проголошують такий порядок, жити в страху за свої сім’ї?"

Отже, очевидно, що "неполітичних" розмов між державою-агресором і державою, жертвою агресії не може бути. А надто на російському державному телеканалі, який здійснює інформаційний супровід воєнних дій проти України.

Очевидно, що зазначена провокація мала не меті зіштовхнути лобами українців і створити картинку громадянського конфлікту. Це було б розтиражоване російськими телемережами у Європі і США як мотивація щодо зняття санкцій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.