У РНБО відбулася нарада з інформаційної безпеки

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.07.2019 09:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29894

Секретар РНБО провів нараду з питань забезпечення інформаційної безпеки.

Про це повідомила пресслужба РНБО України.

За дорученням президента України Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Данилюк провів нараду за участі членів РНБО з питань забезпечення інформаційної безпеки.

За підсумками наради було дано низку доручень, зокрема, Службі безпеки України та Національній поліції України щодо забезпечення національної інформаційної безпеки з неухильним дотриманням свободи слова.

Подробиць з засідання і суті доручень - не повідомляється.

Як повідомлялося раніше, у вихідні було об’явлено про
проект телемосту між російським телеканалом “Росія 24” та українським NewsOne.

Українські політики розцінили цей проект, як інформаційну провокацію. Зокрема, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликав відмовитися від заходу. "Звертаюся до журналістів та керівників каналу: згадайте, з ким у нас війна на Сході, хто вбиває наших хлопців на Донбасі, руйнує українські міста та анексував Крим. Згадайте - і відмовтесь від цього проєкту. Не грайте на руку ворогу", - написав глава уряду на своїй сторінці у Facebook ввечері у неділю, 7 липня. Він наголосив, що "реванш вже не просто "шкрябається в двері", а вже заходить в квартири українців через канали кума Путіна".

Проти проведення телемосту також виступили партії "Європейська солідарність" експрезидента Петра Порошенка та "Голос" Святослава Вакарчука. "Ми вважаємо, що проведення так званого "телемосту - це виключна провокація з боку Кремля. Це ще один механізм впливу на українців під час виборчої кампанії", - йдеться у заяві "Європейської солідарності".

В "Голосі" зазначили, що інформаційна окупація України така ж загрозлива перспектива, як і окупація територій. "Це не телеміст, а телеміна. Це - загроза для національної безпеки", - заявив Вакарчук.

Президент України Володимир Зеленський назвав намір проведення телемосту з російським пропагандистським телеканалом дешевим, але небезпечним піар-ходом перед виборами.

"Надо поговорить?" Згоден, давайте поговоримо! Спочатку, дорогі українці, з вами. Ви розумні люди і повинні на мить відключити емоції і трішки включити голови. Анонсований телеміст — це просто дешевий, але небезпечний піар-хід перед виборами, мета якого — знову поділити нас, нас із вами усіх українців на два табори”, - підкреслив Зеленський.

Президент переконаний, що одному із цих “таборів” політики розкажуть, що “давайте поговорим, надо забывать обиды, ми же братские народы”, подумаєшь, тысячи погибших наших ребят”, “хватить терпеть эту хунту, выбирай нас на парламентских выборах”.

Другий “табір”, на думку глави держави, інші політики закличуть обуриться і, “прикриваючись патріотизмом, підуть заробляти бали на вибори”. При цьому він зауважив, що якщо хтось почне громити і палити телеканал, то створять “прекрасну картинку” для російського телебачення.

“А ще весь цей трюк дасть привід Росії апелювати до міжнародної спільноти: “Вот видите, мы готовы к диалогу, а они снова не хотят! Так, можеть быть, пора снимать санкции?!”, - додав Президент.

Зеленський закликав українців зберігати спокій та не піддаватися на провокації й пообіцяв “відповідну реакцію” задля збереження спокою, порядку та інформаційної безпеки України.

Після очевидної негативної реакції української влади і суспільства телеканал заявив про скасування проекту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.