Президент Зеленський пропонує змінити формат святкування Дня Незалежності

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.07.2019 22:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29897

Президент України Володимир Зеленський ухвалив рішення не проводити військовий парад на День Незалежності, натомість 300 мільйонів гривень будуть спрямовані на премії військовослужбовцям.

Про це він заявив у своєму відеозверненні, повідомила пресслужба президента.

«Зазвичай 24 серпня, на День Незалежності України, у нас проходить військовий парад – помпезний і точно недешевий. Цього року замість параду краще ці гроші виділити нашим Героям. І ми ухвалили рішення виділити 300 мільйонів гривень військовим. Це – солдати строкової служби, курсанти, сержанти, офіцери – всі. І обов’язково – військові, які виконують завдання у зоні проведення операції об’єднаних сил», – повідомив Глава держави.

Водночас він зазначив, що святкування Дня Незалежності України та вшанування Героїв з нагоди свята відбудеться у новому форматі.

Подробиць, що саме передбачає цей формат, Зеленський не повідомив.

Слід зазначити, що кожного року, не без участі російських "доброзичливців" суспільству нав’язується дискусія навколо того, як саме українцям відзначати День Незалежності. Традиція військового параду набула нового змісту після початку війни з російськими агресорами. Окрім українських військових в урочистому марші брали участь військові Грузії і країн НАТО.

Втім, щорічна "дискусія" не припинилася, головним аргументом "критиків" залишилася "велика вартість" параду.

Між тим, "дискутанти" теми військових парадів жодного разу не засумнівалися щодо аналогічних, значно помпезніших, форматів у Москві.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.