МЗС України засудив паспортну експансію Кремля

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.07.2019 11:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29929

МЗС України рішуче засуджує нову спробу російської влади поширити спрощений порядок прийняття до громадянства РФ на українських громадян - мешканців Донецької і Луганської областей України.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Дії російської сторони є неприхованим втручанням у внутрішні справи України як незалежної і суверенної держави, серйозною загрозою безпеці на всьому європейському континенті.

Симптоматично, що цю провокацію зроблено у відповідь на ініціативи української сторони з деескалації ситуації. Незважаючи на численні заяви про прагнення якнайшвидшого встановлення миру, Кремль своїми діями демонструє відвертий намір продовжувати гібридну війну проти України.

Наголошуємо, що кремлівські укази щодо «паспортизації» не визнаватимуться українською стороною.

МЗС України категорично вимагає від російської сторони невідкладно скасувати усі агресивні рішення щодо України та усунути їхні негативні наслідки.

На фоні зазначених дій Кремля МЗС вже підготувало на розгляд РНБО України перелік заходів для захисту національної безпеки, законних прав та інтересів громадян України відповідно до міжнародного права та законодавства України.

Вимагаємо від Росії припинити торпедувати мирні зусилля в Нормандському форматі і у Мінському процесі, натомість розпочати виконувати взяті на себе зобов’язання.

Очікуємо від наших міжнародних партнерів невизнання цих російських документів та будь-яких правочинів, посилення індивідуальних та секторальних санкцій як єдиного міжнародного інструменту примусу Кремля до миру.

Як повідомлялося раніше, Путін підписав указ, яким вводиться спрощення процедури на отримання російського громадянства для мешканців Донецької і Луганської областей України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.