Ситуація на фронті: сьогодні працювала російська артилерія

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.09.2019 21:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30072

Впродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці 8 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів об’єднаних сил із заборонених Мінськими угодами калібрів озброєння.

Крім того, зі станкового протитанкового гранатомета, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, повідомив пресцентр штабу ООС.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 5 обстрілів позицій об’єднаних сил:

неподалік ТАЛАКІВКИ з напрямку ПІКУЗІВ – зі стрілецької зброї;

поблизу НОВОГНАТІВКИ з напрямку ДОКУЧАЄВСЬКА– зі стрілецької зброї;

двічі неподалік ВОДЯНОГО з напрямків ПІКУЗІВ та УЖІВКИ – зі станкового гранатомета та стрілецької зброї;

поблизу ЛЕБЕДИНСЬКОГО з напрямку УЖІВКИ – зі стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" противник здійснив 3 обстріли позицій об’єднаних сил:

в районі ЗАЙЦЕВОГО – з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

неподалік ПІВДЕННОГО з напрямку "Шахта ім..ГАГАРІНА"– з артилерійських систем калібру 122 мм, з мінометів калібру 120 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

в районі ЗОЛОТОГО – зі станкового протитанкового гранатомета.

04 вересня збройні формування Російської Федерації та її найманці 12 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів об’єднаних сил із заборонених Мінськими угодами калібрів озброєння. Крім того, з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 6 обстрілів позицій об’єднаних сил:

двічі неподалік ВОДЯНОГО – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї;

поблизу ОПИТНОГО – зі стрілецької зброї;

неподалік ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКОГО – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

поблизу АВДІЇВКИ – з мінометів калібру 82 мм;

неподалік ПАВЛОПОЛЯ – зі стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" противник здійснив 6 обстрілів позицій об’єднаних сил:

поблизу МАЙОРСЬКА з напрямку "Шахта 6-7" – з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

неподалік ШУМІВ з напрямку "Шахта 6-7" – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;

близько ПІВДЕННОГО з напрямку "Шахта ім.ГАГАРІНА" – з озброєння БМП, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

в районі ЗАЙЦЕВОГО – зі стрілецької зброї;

неподалік ХУТОРА ВІЛЬНОГО – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

поблизу НОВГОРОДСЬКОГО – з мінометів калібру 82 мм.

За минулу добу внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил загинув.

Вчора службовцями Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил серед цивільного населення розкрито 1 вбивство, 2 грабежі, 43 крадіжки, 3 факти хуліганства, 8 фактів шахрайства, 1 факт незаконного заволодіння транспортним засобом, 9 факті незаконного поводження зі зброєю та 10 фактів незаконного поводження з наркотичними засобами.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану об’єднаними силами територію в’їхало 17799 осіб та 2220 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 17385 осіб та 2201 транспортний засіб. В пропуску через лінію розмежування було відмовлено 35 особам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працювали у штатному режимі.

Підрозділи об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.