У окупантів загострилася проблема дезертирства

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 13.01.2020 15:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30406

За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російських окупаційних військ з початку ц.р. активізувало залучення оперативних груп російських спецслужб до розшуку дезертирів у складі російсько-окупаційних військ.

Про це, під час щоденного зведення щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил, повідомив Дмитро Гуцуляк з пресцентру Міністерства оборони України.

Зазначені заходи спричинені суттєвим збільшенням кількості російських контрактник ів, які через невдоволення умовами служби та усвідомлення невідворотності кримінальної відповідальності за скоєння воєнних злочинів, покидають передові позиції з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК, у тому числі - зі зброєю.

Як інформує Головне управління розвідки Міноборони України, для приховування загострення проблеми дезертирів, російські кадрові офіцери, що залучені до їх розшуку, видають себе при спілкуванні з цивільним населенням за представників «місцевих органів МВС» або «військових комендатур», які нібито проводять опитування для «запобігання диверсіям».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.