Окупанти тероризують українських рибалок на Азові

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.02.2020 09:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30502

Підконтрольний Росії Керченський міський суд заарештував на 10 діб чотирьох громадян України, затриманих російськими прикордонниками в Азовському морі нібито «за незаконний вилов риби».

Про це повідомили російські ЗМІ з посиланням на інформацію пресслужби прикордонного управління ФСБ по Криму, інформує Радіо Свобода.

«Затримані напередодні співробітниками Прикордонного управління ФСБ Росії по Криму в Азовському морі, визнані винними в скоєнні адміністративного правопорушення за частиною 4 статті 19.3 КоАП Росії («Непокора законному розпорядженню або вимозі співробітника органів федеральної служби безпеки в зв’язку з виконанням ним службових обов’язків, а також перешкоджання виконанню ним службових обов’язків»). Їм призначений адміністративний арешт на 10 діб», – мовиться у повідомленні.

За даними кримських ЗМІ, близьких до окупаційної влади, ФСБ порушило справу про адміністративне правопорушення за частиною 2 статті 8.17 КоАП Росії (порушення правил видобутку (вилову) водних біологічних ресурсів).

Прикордонне управління Федеральної служби безпеки Росії повідомило 15 лютого, що затримало в Азовському українське судно з чотирма громадянами України на борту.

За словами підконтрольного Кремлю кримського омбудсмена Лариси Опанасюк, команду затримали на 48 годин. «У них не було документів, улов був незаконний на борту», – стверджує Опанасюк.

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим (АРК) повідомило, що відстежує ситуацію із затриманням громадян України Росією 15 лютого.

Раніше контррозвідка СБУ повідомляла, що фіксує порушення норм міжнародного права з боку співробітників ФСБ Росії щодо громадян України, які здійснюють вилов риби в акваторії Азовського моря.

Останнім часом Чорне море, як і Азовське море та Керченська протока стали місцями активних дій військово-морського флоту й інших морських формувань Росії, які створюють загрози і цивільному судноплавству, і діям українських військових моряків.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.