Трамп хоче відставки чиновника, який був за надання допомоги Україні

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.02.2020 08:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30512

Заступник очільника Пентагону з політичних питань Джон Руд у середу у листі до президента США повідомив про відставку. Минулого року він заявив, що Міністерство оборони вважає прогрес у боротьбі з корупцією в Україні достатнім для виділення схваленої Конгресом допомоги.

Джон Руд

У листі до Трампа Руд заявив, що зрозумів зі слів міністра оборони США, що його відставки хоче сам Трамп, повідомляє Голос Америки.

Рішення адміністрації утримати виділену для України допомогу зіграло центральну роль у процесі імпічменту щодо Трампа за звинуваченнями в зловживанні повноваженнями і перешкоджанні роботі Конгресу.

Сенат виправдав президента, однак після розгляду президент почав звільняти співробітників. Руд поповнив перелік цих осіб.

"За Трампа, карою за обстоювання правди перед начальством є безробіття", - твітує оглядач критичного щодо Трампа каналу CNN, Кіт Бойкін.

"Джона Руда, який обіймав одну із найбільш важливих посад у Пентагоні, підштовхували до відставки окремі особи, які почали сумніватись у тому, що він здатен впроваджувати порядок денних Трампа, - твітує журналіст Bloomberg News Дженніфер Джейкобс. - Як мені повідомив один із чиновників, Трамп знав, що дехто у його адміністрації вважав, що Джон Руд спускав на гальмах його порядок денний, і розпитав радників близьких до нього про їх думку щодо Руда".

Трамп у середу написав у «Твіттері», що хоче «подякувати Джону Руду за службу країні і побажати йому успіхів у майбутніх починаннях».

Руд у своєму листі до Трампа не згадав Україну. «Наскільки я зрозумів зі слів міністра оборони Марка Еспера, ви попросили про мою відставку», - написав він.

Руд заявив, що покине свою посаду 28-го лютого. У листі до Конгресу від 23-го травня Руд розповів, що Пентагон провів ретельну оцінку антикорупційних зусиль і інших реформ, що проводяться в Україні.

«Я можу засвідчити, що уряд України вжив значних заходів для проведення інституційних реформ у сфері оборони з метою зниження корупції», - написав він.

За словами Руда, його свідчення необхідні для направлення фінансової допомоги, були засновані на відомостях, отриманих у ході «постійної взаємодії» з Україною, включно із зустрічами між міністром оборони США і його українським колегою.

Пізніше Руд сказав журналістам: «Після підписання свідоцтва я дізнався, що допомога була утримана. Я так і не отримав чіткого пояснення, крім того, що було занепокоєння з приводу корупції в Україні».

Він також висловився за надання допомоги, зазначивши, що її утримання негативно позначиться на оборонних пріоритетах США.

Як повідомила прес-секретар Пентагону Алісса Фара, обов’язки Руда візьме на себе його заступник Джеймс Андерсон, поки не буде призначений і затверджений новий кандидат.

Еспер зазначив, що Руд зіграв «важливу роль» у виконанні завдань, пов’язаних з ядерним стримуванням, НАТО, створенням системи протиракетної оборони і стратегією національної оборони.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.