Глава ОБСЄ про майбутні дії у зоні воєнних дій на Донбасі

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 27.02.2020 18:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30530

Албанське головування в ОБСЄ у 2020 році не висуватиме нових ініціатив щодо врегулювання ситуації на Донбасі, а сфокусується на сприянні імплементації існуючих домовленостей та покращенні життя цивільних людей на місцях.

Чинний голова ОБСЄ, прем’єр-міністр, міністр європейських та закордонних справ Албанії Еді Рама і глава МЗС РФ Сергій Лавров

Про це заявив чинний голова ОБСЄ, прем’єр-міністр, міністр європейських та закордонних справ Албанії Еді Рама під час спільної пресконференції з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим у Москві, повідомляє кореспондент Укрінформу

"Мені здається, що не треба нових ініціатив. Нам потрібна реалізація того, що вже є. Те, що ми хочемо запропонувати, це не нові ініціативи. Це робота із заохочення виконання тих домовленостей, які є. Якщо ми будемо придумувати нові ідеї, не виконуючи те, про що домовилися, то продовжимо руйнувати ті зародки довіри, які з’явилися від того невеликого прогресу, що був досягнутий", - заявив він.

Чинний голова ОБСЄ наголосив, що потрібна "добра воля" для нарощування довіри та імплементації домовленостей. "Для нас важливо робити більше для звичайних осіб, поки великі гравці намагатимуться вирішити великі речі, великі проблеми. Ми будемо раді допомогти. Але я не вважаю, що у нас є можливості самотужки вирішити ці проблеми, чи що у нас є більше можливостей, ніж у великих гравців", - сказав він.

Саме тому, підкреслив Еді Рама, під час Албанського головування у 2020 році фокус буде на покращенні ситуації на місцях, життя простих людей у зоні конфлікту. "Формати, домовленості, формули – так звичайно, вони мають обговорюватися та втілюватися. Але люди продовжують жити кожен день. Те, що я побачив особисто в районі конфлікту в Станиці Луганській, – це було відчуття, що я знаходжуся на знімальному майданчику в Голлівуді. Справжня катастрофа", - заявив він.

Еді Рама привітав дії Президента України Володимира Зеленського "щодо руху вперед" – "це потребує мужності". "Я підтримую усі його кроки, спрямовані на виконання домовленостей, формул та форматів, усіх рішень", - сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.