США виділили Україні 1,2 млн доларів на боротьбу з коронавірусом

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 31.03.2020 15:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30617

Уряд США виділив Україні медичну й гуманітарну допомогу вартістю 1,2 мільйона доларів, щоб обмежити розповсюдження COVID-19 на території країни, повідомило Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

«Завдяки щойно оголошеному фінансуванню, USAID допоможе Україні зміцнити механізми лікувальної діяльності, щоб звести до мінімуму ризик подальшої передачі вірусу, попередити й обмежити випадки інфікування у медзакладах, підготувати лабораторну мережу до широкомасштабного тестування на COVID-19, забезпечить проведення медіа-кампаній, які інформуватимуть українців про те, як запобігти розповсюдженню вірусу, а також допоможе підготувати групи швидкого реагування, які розглядатимуть випадки захворювання та відстежуватимуть контакти хворих», – йдеться в повідомленні.

30 березня ЄС виділив Україні 80 мільйонів євро на боротьбу з коронавірусом.

Станом на 10:00 31 березня в Україні лабораторно підтвердили 549 випадків захворювання на COVID-19, повідомляє Центр громадського здоров’я.

Померли від COVID-19 13 людей. Загалом вісім людей вже одужали, з них двоє дітей, – повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі, повідомили у ЦГЗ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.