США ввели санкції проти нардепа Деркача. Його називають “російським агентом”

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 11.09.2020 14:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30971

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти чотирьох осіб, яких підозрюють у втручанні у вибори президента за підтримки Росії. Серед них — троє росіян і український депутат Андрій Деркач.

"Принаймні з кінця 2019 року до середини 2020 року Деркач проводив приховану кампанію впливу, зосереджену на просуванні неправдивої та не обгрунтованої інформації щодо американських чиновників", - йдеться в заяві відомства.

Там згадують, зокрема, про публікацію Деркачем "відредагованих" плівок, яка мала на меті дискредитацію американських політичних діячів.

Санкції проти Деркача та трьох росіян - Антона Андреєва, Дарії Асланової та Артема Лівшица - передбачають заморожування всіх їхніх активів і майна на території США, а також заборону американським фізичним і юридичним особам здійснювати будь-які фінансові або інші операції з ними.

Що за плівки?

У травні Деркач оприлюднив записи телефонних розмов, на яких нібито фігурували голоси Петра Порошенка і ексвіцепрезидента США Джо Байдена, який нині змагається за президентське крісло із Дональдом Трампом.

За словами Деркача, ці записи свідчать про "зовнішнє управління" Україною.

Згідно з ними, Байден вимагав від Порошенка звільнити генпрокурора Шокіна через провал реформ, а також обговорювали справу компанії Burisma, співпрацю України з МВФ, націоналізацію Приватбанку, діяльність "Нафтогазу" та підвищення тарифів.

У пресслужбі "Європейської солідарності" заперечували справжність цих записів і називали їх "грубо змонтованим, ретельно скомпільованим фальсифікатом"

Від "Аратти": наразі як для нас, тих, хто в Україні відстежує динаміку політичних подій, було вже давно відомо, що Деркач - агент впливу Кремля. А інакше й не могло бути, оскільки його "бізнес" зав’язаний на Енергоатом, точніше на постачання палива для українських реакторів на АЕС. І саме РФ є природним монополістом на його виробництво і утилізацію. Це - гроші менші, ніж за російський газ, але відчутні для бюджету. Після Революції Гідності монополія почала руйнуватися - оскільки США також розпочали виробництво аналогічного пального, але продавали його дешевше. Окрім того на території майданчику ЧАЕС будується новий ХАЯД(тобто споруда для тривалого зберігання відпрацьованого пального реакторів) і це також б’є по російським інтересам і, відповідно, доходам Деркача. Тобто, з мотивацією все зрозуміло.

Не зрозуміла, як на наше розуміння пересічного громадянина, позиція СБУ. Адже немає потреби роз’яснювати, що діяльність агентів впливу держави-агресора мала б ще 6 років тому стати предметом їхнього інтересу. Але...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.