Рада ЄС поки не змогла запровадити санкції щодо Білорусі

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 21.09.2020 17:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30998

Міністри закордонних справ країн ЄС поки що не змогли ухвалити остаточного рішення про запровадження санкцій проти білоруських високопосадовців.

Міністри закордонних справ країн ЄС не змогли ухвалити остаточного рішення про запровадження санкцій проти високопосадовців Білорусі, відповідальних за фальсифікацію виборів і за репресії проти учасників акцій протесту. Засідання Ради ЄС відбулося в понеділок, 21 вересня.

Джерело в інституціях ЄС повідомило кореспонденту DW, що санкції не були затверджені на засіданні в понеділок. Водночас співрозмовник наголосив, що міністри всіх країн Євросоюзу впевнені у необхідності запровадження санкцій проти Мінська.

Це підтвердила і агенція новин AFP з посиланням на дипломатичні джерела. За її даними, Кіпр досі не дав свою остаточну згоду на запровадження санкцій, оскільки він вимагає запровадження обмежувальних заходів проти Туреччини за ведення розвідки газу в спірних водах східного Середземного моря.

Нагадаємо, що раніше в понеділок лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська закликала Європейський Союз (ЄС) запровадити санкції щодо президента Білорусі Олександра Лукашенка. Вона також попросила ЄС офіційно припинити визнавати Лукашенка президентом Білорусі. На думку політикині, він втратив "свою легітимність в очах білоруського народу" після президентських виборів 9 серпня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.