СБУ перевіряє «1+1», щоб дізнатися, хто є бенефіціаром і впливає на канал

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 18.02.2021 13:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31320

Служба безпеки України проводить перевірку щодо бенефіціарів та впливу на управління телеканалу “1+1”.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в інтерв’ю "РБК-Україна".

"СБУ проводить перевірку по "1+1". Вони повинні перевірити, хто є бенефіціаром, який є вплив на управління, умовно кажучи, який вплив на інформаційну політику з певним пакетом акцій", - сказав Подоляк, відповідаючи на запитання щодо появи інформації про те, що нібито афілійовані з народним депутатом Віктором Медведчуком структури є акціонерами "1+1".

Водночас радник очільника ОП підкреслив, що телеканал "1+1" має цікаві розслідування і "теж грає в політику". Але, на думку Подоляка, це абсолютно нормальний для конкурентного середовища медійний канал.

"Взагалі я не бачу якоїсь проблеми в нині існуючих каналах, включаючи і пул Порошенка, крім пулу Медведчука. Вони ідеологічно можуть подобатися або не подобатися. Але всі вони проукраїнські канали, за винятком пулу Медведчука", - заявив Подоляк.

Він додав, що у ситуації із закриттям так званих "телеканалів Медведчука" йдеться про фінансування з боку країни-агресора і незаконних військових утворень на непідконтрольній Україні території, тобто про пряму загрозу національній безпеці.

Як повідомлялося раніше, президент Володимир Зеленський 2 лютого ввів у дію рішення РНБО про введення санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK та «112 Україна», а також їх власника - народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції, серед іншого, передбачають анулювання ліцензії цих телеканалів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.