Хтось файно пожартував над чиновниками і “крутизною”

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 1.08.2007 11:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3545

Таємниче пограбування на Київщині - з державної контори вкрадені майже всі документи на землі Обухівського району. Саме там мешкає більшість української еліти, зокрема розташовані в цій місцині і дачі Президентів Ющенка, Кучми й Кравчука.

Міліція та чиновники коментувати інцидент відмовляються. Утім, правники стверджують - поки документи шукатимуть, злодії можуть перепродати ділянки і розжитися заледве не на мільярди.

Перелякані співробітники Державної служби земельного кадастру в Обухові підтверджують – було пограбування, вкрадені майже всі документи на землю.

Допоки слідчі разом із чиновниками проводять інвентарізацію, акти на землю не видають. Про злочин мовчать. Не одразу називають і прізвище начальника, якиймабуть з переляку, на робочому місці так і не з'явився. У міліції Обухова про вкрадені акти знають. Але нічого не говорять.

Земля в сканадально відомому селищі Козин, де мешкає більшість тих, хто називає себе вітчизняною елітою, розходиться як гарячі періжки. Навіть у невеличкому вагончику на узбіччі дороги можна купити кілька соток за кругленьку суму.

Проте земельні чиновники не вбачають у тому, що трапилося, особливої трагедії. Вони переконують - перепродати землю неможливо, оскільки головні документи збереглися у книзі реєстрації та у власників маєтків. Хоча й не виключають варіант того, що оборудка може статися у разі підкупу нотаріуса.

Від “Аратти”: варто окремо зазначити, що мальовничі дніпровські береги у передмісті столиці, розташовані на території Обухівського району ще із радянських часів були місцем розташування дач вищої компартійної номенклатури республіканського значення. Там відпочивали у службових та особистих маєтках керівники ЦК КПУ, міністри та наближена до них публіка.

Сучасна українська номенклатура та новітні мультимільйонери успадкували цю традицію. За даними видань, що подають інформацію про ринок нерухомості, вартість дуже скромної “хатинки” у цих місцях становить не менше $1 млн. “трудових заощаджень”.

Проте, ми вважаємо, що крадіжка документів навряд чи пов'язана із метою подвійного продажу земельних ділянок. Це - просто неможливо. А от облитися холодним потом цілу низку держслужбовців примусить. Адже, у цих документах вказані не тільки їхні особсті данні, а й те, у який спосіб і за скільки прибалася нерухомість та її оціночна ватість. І оприлюднення такої інформації перед виборами навряд чи додсть цим особам оптимізму.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.