Янукович пообіцяв Морозу, що регіонали прийдуть на шоу під куполом. Мабуть злякався віртуальної відставки

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 3.08.2007 13:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3562

Під час термінової зустрічі прем’єр запевнив спікера, що регіонали візьмуть участь у позачерговій сесії парламенту, призначеній на 7–10 серпня.

Перед цим Олександр Мороз пригрозив вийти з коаліції, якщо Партія Регіонів не прийде до сесійної зали.

Напередодні через відмову біло-блакитних, Морозу не вдалося провести позачергову сесію 31 липня. Також голова Верховної Ради 5-го скликання обіцяв, що як тільки-но коаліція припинить існування - міністри-соціалісти підуть з уряду.

За словами Мороза, на вечірній зустрічі прем’єр-міністр запевнив його, що фракція регіонів таки виконає домовленості і прийде до сесійної зали.

Як повідомлялося спікер пропонував провести позачергову сесію Верховної Ради на початку серпня, але Партія регіонів відмовилася брати в ній участь. Сесію так і не провели.

Президент і опозиція звертають увагу, що не може йтися про жодну «сесію» неповноважної й розпущеної Верховної Ради – лише про збори частини депутатів, які проводитимуться за державні кошти.

Між тим, відповідно до чинного законодавства, після дострокового припинення повноважень парламенту та призначення позачергових виборів, правляча коаліція автоматично, де-юре, припиняє існування. Уряд - виконує свої обов'язки до формування більшості у новообраній Верховній Раді та призначення нового прем'єр-міністра.

Отже, вихід Мороза, разом із СПУ із коаліції, якої вже немає хіба що б розвеселив виборців. Та, вочевидь, у більшовиків проблеми із читанням: закони знають лише за переказами.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.