Більшовикам вже подобаються вибори. Якщо вони програють - бавитимуться у вибори Президента

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 27.09.2007 17:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3821

Партія регіонів не виключає проведення позачергових президентських виборів, якщо її представники не ввійдуть до уряду, який буде сформовано після позачергових парламентських виборів.

Про це під час прямого ефіру на макіївському телеканалі "ЮНІОН" заявила лідер парламентської фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова, повідомляє прес-служба фракції Партії регіонів у Верховній Раді.

Зокрема, Богатирьова підкреслила: "Якщо спробують девальвувати голос нашого виборця, ми будемо політичними методами все робити, щоб повернутися в правове русло, переговорне русло і відновити справедливість для наших людей".

Також лідер фракції відзначила, що в разі неконституційного рішення політичної кризи, яка можлива після виборів, "може виникнути ситуація політична, коли такий самий черговий вихід, з такої ж політичної кризи - через дострокові вибори, але вже і президентські вибори дострокові".

Як вже повідомлялося раніше, сьогодні Голова Верховної Ради України V скликання Олександр Мороз виступив із заявою про те, що якщо Президент України і нинішня опозиція не отримають на позачергових парламентських виборах "потрібний їм результат - вони знову підуть на чергові вибори". Він також заявив, що оскарджуватиме результат виборів у суді за будь-якого результату для СПУ.

Раніше О.Мороз заявляв, що не виключає, що наступний склад парламенту почне проти Президента України процедуру імпічменту. За його словами, якщо якась гілка влади намагається взяти на себе функції іншої гілки влади, то це, згідно з юридичними визначеннями, є узурпацією влади, за що передбачена відповідальність, у тому числі і кримінальна.

Політична криза в країні, то, на думку Президента України Віктора Ющенка, організувана трьома людьми - прем'єр-міністром, лідером Партії регіонів Віктором Януковичем, головою Верховної Ради V скликання, лідером СПУ Олександром Морозом і лідером КПУ Петром Симоненком.

Загальновідомо, що криза в Україні почалася задовго до обнародування першого указу Президента Ющенка про дострокове припинення повноважень Верховної Ради. Після набуття чинності з 1 січня 2006 р. змін в Конституцію, згідно з якими Україна переходить від президентсько-парламентської до парламентсько-президентської республіки, в країні був порушений баланс між гілками влади. В результаті, між Президентом, Кабміном і Верховною Радою йшла безперервна боротьба за повноваження.

Від “Аратти”: як бачимо, передвиборча ісерія регіоналів переходить у післявиборчий психоз. Очевидно, що на чесну перемогу вони вже не розраховують. А для них це означає - відрізання рила від корита. Бо ж клептомани і злодії не вміють заробляти. Це також загальновідомо.

А що стосується позачергових вибрів Президента, куди, вочевидь попхається гопник Янукович, то навряд чи для регіоналів вони принесуть бажаний результат. Бо час вже інший, та й люди не ті, які були при Кучмі.

Втім, як кажуть в їхніх колах, це “чісто панти”, залєпуха для лохів. Бо, якщо зараз регіонали програють - вони миттєво згадають про заклик Путіна до соотєчєствєніков повертатися у Росію. Альтернатива в Україні - відповідальність за свої справи. Тим більше, що нардепи вже не стоятимуть над Законом. Така воля мильйонів українців і жоден парламент не наважться піти проти.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.